24 Ağustos 2020 Pazartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 24 Ağustos 2020 Pazartesi

Bakan Selçuk’tan normalleşme desteği açıklaması
Koronavirüs sürecinde vatandaşlara sunulan destek arasında bulunan ödemeler ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklama yaptı. Bakan Selçuk, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde iş yerlerine ve çalışanlara verilen desteği Normalleşme Desteği adı altında sürdüreceklerini, böylece istihdamı korumaya devam edeceklerini duyurdu.

Bakan Selçuk’tan flaş ‘uzaktan eğitim’ açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Selçuk, "Bir mikrosite açtık her yurttaşımızın uzaktan eğitime ilişkin bir fikri varsa değerlendirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Giresun’daki sel felaketinde can kaybı 7’ye yükseldi
Türkiye'yi dehşete düşüren Giresun'daki sel felaketi sonrası arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. İl genelinde şuana kadar 9 vatandaşın kaybolduğu, 7 vatandaşın da hayatını kaybettiği açıklandı.

Güney Kore'den Kim Jong-un hakkında bomba iddia
Güney Kore'nin eski devlet başkanlarından Kim Dae-jung’un danışmanlığını yapan Chang Song-min, Güney Kore medyasına yaptığı açıklamada, bu yıl önemli etkinliklere katılmayan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sağlık durumunun kötü olduğunu ileri sürdü.

Trump’ın sağ kolu Beyaz Saray’ı terk ediyor
Beyaz Saray'a seçildiğinden beri Başkan Trump'ın kıdemli danışmanı olarak görev yapan Kellyanne Conway, Pazar akşamı yaptığı açıklamada ay sonunda görevinden istifa edeceğini duyurdu.

FETÖ'nün askeri okullara kodlama operasyonu 35 kişi tutuklandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün askeri okullara kodlama yöntemiyle sızmasına ilişkin yürütülen soruşturmada 35 şüpheli tutuklandı.

Türkiye’nin Rusya ve İran’dan gaz ithalatında sert düşüş
Türkiye’nin İran’dan ithal ettiği doğal gazın miktarı bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46, Rusya’dan aldığı gazın miktarı ise yüzde 41,5 geriledi.

Çakarlı saldırgan adliyeye sevk edildi
İstanbul'un Arnavutköy ilçesine bağlı Hadımköy'de çakarlı aracıyla trafikte tartıştığı aracın önünü kesip sürücüsünü bıçaklayan saldırgan Muhammed Enes U. adliyeye sevk edildi.

Altın üretimi rekora gidiyor, tek alıcı Merkez Bankası
Altın fiyatları bu yıl salgınla birlikte rekor kırarken, yurt içindeki altın üretimi de artıyor. Altın Madencileri Derneği Başkanı Hasan Yücel, Türkiye'de altın üretiminin bu yıl yüzde 16 artışla 44 tona yükselmesini ve tümünü Merkez Bankası'nın (TCMB) almasını beklediklerini söyledi.

PSG-Bayern Münih finali sonrası Paris'te olaylar çıktı
UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih'e 1-0 kaybeden Paris Saint-Germain'de (PSG) taraftarlar, maç sonrasında polisle çatıştı.


24 Ağustos 2020 Pazartesi günü borsa piyasaları, BIST %0.01 azalarak 1.110, Dolar %0.58 artarak 7.3785, Euro %1.15 artarak 8.7386, Altın %0.95 artarak 462.16, Petrol %0.73 artarak 45.26, Bono %0.53 azalarak 13.26'dan işlem gördü.

25 Ağustos 2020 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İzmir'de 33, İstanbul'da 30, Antalya'da 35 derece olacak.
OGÜNhaber