WebTV - 24 Nisan 2017 Pazartesi, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 24 Nisan 2017 Pazartesi

Çanakkale kara muharebelerinin 102. yıldönümü kutlandı
Çanakkale kara muharebelerinin 102. yıldönümü münasebetiyle Çanakkale Şehitler Abidesi’nde tören düzenlendi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve yabancı ülke temsilcileri de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast çağrısına sert tepki
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Fransız siyaset bilimci Defarges’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast çağrısının siyasi bir analiz olmadığını, başka bir planın parçası olarak gündeme getirilen konu olduğunu söyledi.

Beyaz Saray önünde başladı, 5 bin Türk katıldı
Beyaz Saray önünde başlayan “Barış ve Dayanışma Yürüyüş Festivali” West Potomac Park’ına kadar devam etti. Yaklaşık 5 bin Türk vatandaşın katıldığı yürüyüşte birbirinden renkli görüntüler de yaşandı.

Fatma Şahin’in zor anları
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hayvanat Bahçesi’nin maskotu şempanze Can’ı sevmeye çalışırken beklenmedik bir tepki gördü.

Küçük Dilara’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlamlı hediye
Diyarbakırlı 6. sınıf öğrencisi Dilara Özdemir, 15 Temmuz gecesi yaşananları resmettiği tablosunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etti.

FSM çıkışında feci kaza kamerada
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında yaşanan motosiklet kazası, saniye saniye kameralara yansıdı.

Çığın düşme anı kamerada
Rize Ayder Yaylası’nda hava sıcaklığının artmasıyla yamaçlarda biriken kar kütleleri kaydı. O anlar cep telefonu kamerasınca kaydedildi.

Polis bıçaklı şahsı vurdu
İtalyan polisi bıçaklı şahsı silahla vurarak etkisiz hale getirdi.

Yasak aşk ölümle bitti
Çin’de bir kişi, eşiyle ilişkisi olduğunu iddia ettiği şahısla tartışmaya başladı. Öfkeli koca, motosikletten indirdiği şahsı defalarca bıçakladı. 

Nehir evleri böyle yuttu
Vietnam’da toprak kayması sonucu 19 ev nehre gömüldü. 

Zonguldak Limanı çöple doldu
Zonguldak’ta dünden bu yana etkisini sürdüren yağış sonrası Zonguldak Limanı çöple doldu.

İnek hayvan pazarını arenaya çevirdi
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde satılmak üzere hayvan pazarına götürülen inek, bir anda sahibinin elinden kaçarak önüne geleni devirdi.

Hırsızlardan bunalan muhtar mahalleyi güvenlik kamerasıyla donattı
Burdur’da mahallede yaşanan hırsızlık olaylarından ve vatandaşın şikayetinden bunalan muhtar, hayırseverlerin yardımıyla 9 adet güvenlik kamerası aldı. Kameraları mahallenin önemli noktalarına yerleştiren muhtar, şimdi an be an mahallede ne olup bittiğini hem görüyor hem de kaydediyor.

20 bin kişi obeziteyle mücadele için yürüdü
Denizli’de, obeziteyle mücadele kapsamında düzenlenen Merkezefendi 3’üncü Bahar Yürüyüşü binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Küçük Hasan'ın hayali pilot olmak
Hava Kuvvetleri Komutanlığının hazırlattığı "Her Zaman Milletimiz ile Beraberiz" kamu spotu filminde rol alan 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Hasan, kağıttan yaptığı uçağını uçurarak pilot olmanın hayalini kuruyor.

Podyumların yıldızıydı şimdi koyun otlatıp tavuk besliyor
Podyumların ünlü isimlerinden biri olan eski manken Bilun Dohmen, Bodrum’da bir köye yerleşti. 90’lı yıllarda podyumların tozunu attıran Dohmen’in şimdiki hali ise görenleri şaşırtıyor.

Ekonomi Vitrini
BİST % 1,38 yükselerek 93.742, Dolar % 1,66 azalarak 3,5850, Euro % 0,12 azalarak 3,8949, Altın % 2,21 azalarak 146,86, Petrol % 2,38 azalarak 51,54, Bono % 0,62 yükselerek 11,22'den işlem gördü. 

Yarın Yurtta hava nasıl olacak?
25 Nisan 2017 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 14, İstanbul'da 17, İzmir'de 21, Antalya'da 22 derece olacak. 
OGÜNhaber