25 Ağustos 2020 Salı Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 25 Ağustos 2020 Salı

MSB açıkladı: Ortak devriye sırasında patlama.
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "İdlib'deki 26'ncı Birleşik Kara Devriyesi esnasında patlama meydana geldi, konvoydaki bir araç hafif hasar gördü. Bölge ateş altına alındı." ifadelerine yer verildi..

Bakan Dönmez'den doğal gaz açıklaması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye'deki kullanıcılar doğal gazı daha ekonomik kullanacak hale gelecekler. İthal ettiğimiz doğal gaza göre çok daha ucuz olacak." dedi.

Yeni müjdeler gelebilir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Karadeniz’deki tarihi doğalgaz keşfinin Türkiye’yi enerjide yeni aktör haline getireceğini belirtirken, “Yeni müjdeler gelebilir, yeni rezervler, yeni sahalar ortaya çıkabilir. Keşif, Türkiye ekonomisine muazzam bir katkı sağlayacak” dedi.

Ateşkes kararı sonrası Serrac'tan ilk Türkiye açıklaması
Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, diğer ülkelerin kendilerini terk ettiği dönemde Libyalıların yanında yer alan Türkiye'ye teşekkürlerini ileterek, "Türk şirketlerle ilgili ekonomik dosyalar ve söz konusu şirketlerin yarım kalan projeleri tamamlamak için geri dönmesi konusunda Türkiye'yle iletişim halindeyiz'' dedi.

Özhaseki'den 'sel' yanıtı: İlla suçlu arayanlar CHP'ye baksın
AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Giresun'daki sel için "İlla suçlu aramak istiyorlarsa 2004-2009 arasında Dereli Belediyesini yöneten CHP'ye baksınlar" dedi.

Jetler havalandı! ABD ve Yunanistan savaş gemileri, Türkiye'ye karşı
Ankara'nın tatbikat restiyle tüm dünyanın gözü Doğu Akdeniz'e çevrildi, Yunanistan'ın yanında ABD, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, İtalya, Mısır ve Güney Kıbrıs bulunuyor. Yunan medyası, ABD ve Yunan donanmasının tatbikatından ilk fotoğrafları 'Ankara'ya mesaj' başlıklarıyla paylaştı. İngiliz medyası ise, diğer bölgesel güçleri de içine çeken krizde bir çatışma ihtimalinin arttığını yazdı.

Rusya’nın koronavirüs aşısını alacak ilk ülke belli oldu
Rusya’da geliştirilen koronavirüs (Covid-19) aşısı Sputnik V’yi ilk alacak ülkenin Belarus olacağı duyuruldu.

Almanya'dan Fransa'ya seyahat uyarısı
Almanya, artan koronavirüs vakaları nedeni ile Fransa’nın başkenti Paris’e ve Fransız Rivierası’nda yer alan bölgelere seyahat uyarısı yayınladı.

BM: Pandemi turizmde 120 milyon kişinin işsiz kalmasına neden olabilir
Birleşmiş Milletler (BM) turizmde gelir kaybının yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 1,2 trilyon dolara ulaşabileceğini vurgulayarak 120 milyon kişinin işini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

7 kişinin öldüğü helikopter kazasında dosya nihai rapor için ABD'de
İstanbul Beylikdüzü'nde 2017 yılında, 2´si pilot 7 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Kazada, Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığınca hazırlanan taslak raporun İngilizceye çevrilerek, Amerikan Ulusal Taşımacılık Emniyet Kurulu´na gönderildiği öğrenildi. Amerika´dan 60 gün içerisinde gelecek cevaba göre, nihai kaza raporunun düzenleneceği bildirildi. Bu raporla Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı´nda 3,5 yıldır yürütülen soruşturmanın da tamamlanması bekleniyor

25 Ağustos 2020 Salı günü borsa piyasaları, BIST %0.08 azalarak 1.108, Dolar %0.25 artarak 7.3962, Euro %0.53 artarak 8.7501, Altın %0.06 artarak 458.09, Petrol %0.72 artarak 45.97, Bono sabit değerinde kalarak 13.26'dan işlem gördü.

26 Ağustos 2020 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 33, İstanbul'da 30, İzmir ve Antalya'da 34 derece olacak.
OGÜNhaber