25 Kasım 2022 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 25 Kasım 2022 Cuma

"Teröristlerle kol kola girip Kandil'de dolaşanlar bu milletin oylarının temsilcisi olamaz"
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu örgütün parlamentomuzdaki uzantılarını görmezden gelemeyiz. Onların demokrasi adına söyleyecekleri hiçbir söz kalmamıştır. Biz kimin kim olduğunu biliyoruz. Parlamentoya öyle veya böyle girip, ondan sonra teröristlerle kol kola girip Kandil’de dağlarda dolaşanlar bu milletin oylarının temsilcisi olamaz” dedi.

KYK kredi faizleri siliniyor
KYK kredi faizlerinin silinmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, öğrenim kredisi yapılandırma işleminden yararlanacak öğrencilerin sorgulamalarının e-Devlet'te başladığını açıkladı.

Bakan Koca duyurdu: HPV aşılaması başlayacak
Uzun süredir ücretsiz olması için kampanya yürütülen, rahim ağzı kanserine karşı koruma sağlayan HPV aşısına dair Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilk kez açıklama yaptı. Koca, "Belirlenen bir grupla aşılamaya başlayacağız" dedi.

Konya’daki hayvana eziyet şüpheliler adliyeye sevk edildi
Konya’da hayvan barınağında köpeğe eziyet edildiği anların sosyal medyada paylaşılmasının ardından başlatılan soruşturma sonra polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kocaeli'de tenha alanda cesedi bulunan kadının kimliği belli oldu
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde tenha bir alanda cesedi bulunan 29 yaşındaki kadının Irak uyruklu olduğu, eşine "Pazar alışverişine gidiyorum" diyerek evinden ayrıldığı ve saatler sonra cansız bedeninin bulunduğu öğrenildi. Kadının darp edildiği ve boğularak öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, olaya ilişkin 1 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.38 artarak 4.877, Dolar %0.04 artarak 18.6370, Euro %0.57 azalarak 19.3033, Altın %0.46 azalarak 1.046.95 Petrol %0.38 artarak 85.66, Bono %1.00 azalarak 10.84'den işlem gördü.

Hava Durumu
26 Kasım 2022 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 9, İstanbul Yağmurlu 13, İzmir ve Antalya Yağmurlu 18 derece olacak.
OGÜNhaber