WebTV - 25 Nisan 2017 Salı, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 25 Nisan 2017 Salı

AKPM’den skandal 'Türkiye' kararı
Avrupa yeni bir siyasi skandala daha imza attı. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye’nin denetim sürecine alınmasına karar verdi.

Danıştay’dan CHP’ye ret
CHP’ye Danıştay’dan olumsuz yanıt geldi.

Yunanistan darbecilere bir kez daha sahip çıktı
Yunanistan Temyiz Mahkemesi, Yunanistan’a kaçan 8 darbeci askerden 3’ünün iadesi talebini reddetti.

57. Alay’a vefa yürüyüşü
Çanakkale Kara Savaşları’nın 102’nci yıl dönümü anma törenleri kapsamında, üniversite öğrencilerinden oluşan yaklaşık 5 bin kişi, 57’nci Alay Vefa yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

TSK'dan Sincar'a hava herakatı
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak kuzeyi Sincar Dağı ve Suriye kuzeydoğusu Karakoçak Dağı bölgelerine düzenlenen hava harekatında, belirlenen terörist hedeflerin tam isabetle vurulduğunu bildirdi.

Kadınların bıçaklı kavgası kanlı bitti
Batman'da kadınlar arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı. Kavga anı, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Eski okul binası hırsızlarca talan edildi
Eskişehir’de boş olarak duran devlet okulunu her gün talan eden hırsızların önüne geçilmiyor. Okulda bulunan masa, sandalye, dolap, kalorifer peteklerini çalan hırsızlar, son olarak Atatürk büstünü de götürdü.

Çöpten hırsız çıktı
Bursa’da çalıntı arabayla kaza yaptıktan sonra kaçan 5 kişiden 2’si Merinos Parkı’ndaki çöp konteynerine saklandı. Ancak polisler, çok geçmeden iki hırsızı çöpün içinde enseledi.

Traktörle drift faciayla bitti, 2 ölü
Hatay’ın Altınözü ilçesinde bir okulun bahçesinde drift yapan traktörün devrilmesi sonucu, 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Talihsiz akrobat metrelerce yüksekten aşağı düştü
Talihsiz akrobat, bu feci kazada hayatını kaybetti.

Soyguncu böyle yakalandı
ABD’nin Cleveland şehrinde bir marketi soymak isteyen silahlı şahıs, çalışanlar tarafından etkisiz hale getirildi. O anlarsa güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Bungee jumping faciayla bitti
Bolivya’nın La Paz kentinde bungee jumping etkinliği faciayla bitti.

Şili’de 6.9 büyüklüğünde deprem
Şili’de 6.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Osmanlı matbaasının ilk eseri kozmik odada korunuyor
Osmanlı’ya ilk matbaayı kazandıran İbrahim Müteferrika’nın matbaasında bastığı ilk kitap Vankulu Lügatı, Balıkesir’deki kütüphanede parmak izi ile girilen kozmik odada çelik kasalarda özel güvenlik sistemleri ile korunuyor.

Erkenci kayısı üreticileri memnun etti
Mersin’in Mut ilçesinde erkenci sofralık kayısının hasadına başlandı. Sofralık turfanda kayısının kilosunun 8 ila 15 liradan, eriğin kilosu ise 5 ila 9 liradan alıcı buluyor. Fiyatlar üreticiyi sevindirdi.

Volkan’a 1, Yalçın ve Ufuk’a 5 maç ceza
PFDK kararları açıklandı. Rizespor maçı sonrası yaşanan olaylar nedeniyle tedbirli olarak PFDK’ya sevk edilen Volkan Babacan’a 1, Ufuk Ceylan ve Yalçın Ayhan’a 5 maç ceza verildi. Emre Belözoğlu’na ise 50 bin TL para cezası verildi.

Dev maçta olay: Yangın değil sis bombası !
Hollanda’da oynanan PSV-Ajax maçına tribünlerde yaşanan olaylar damga vurdu.

Ekonomi Vitrini
BİST % 0,95 yükselerek 94.635, Dolar % 0,07 azalarak 3,5822, Euro % 0,67 yükselerek 3,9210, Altın % 0,55 azalarak 146,04, Petrol % 0,01 azalarak 51,53, Bono % 0,89 yükselerek 11,32'den işlem gördü. 

Yarın Yurtta hava nasıl olacak?
26 Nisan 2017 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 18, İstanbul'da 19, İzmir'de 23, Antalya'da 24 derece olacak. 
OGÜNhaber