25 Ocak 2020 Cumartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 25 Ocak 2020 Cumartesi

- Elazığ'ın Sivrice ilçesinde dün akşam 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan deprem sonrası toplam 22 vatandaş hayatını kaybederken bin 31 kişi yaralandı.

- Yaşanan deprem sonrasında olay yerine giden ilk isimler arasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yer aldı. Soylu, deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu.

- Elazığ’da yaşanan deprem çevre illerde de şiddetli bir şekilde hissedildi. Olay anı çeşitli illerden kameralara böyle yansıdı.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depreme ilişkin Twitter'dan açıklamalarda bulundu.

- HDP önündeki aileler de Elazığ'a yardım çağrısında bulundu. "Çadırımızı göndermeye ve çalışmalara katılmaya hazırız" şeklinde açıklamalarda bulundular.

- Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bir kişi, dün akşam yaşanan depremin ardından eline aldığı bıçakla park halindeki araçların lastiklerini patlattı. Yaşanan olay, güvenlik kameralarına yansıdı.

- Çin'de ortaya çıkan korona virüsünden kaynaklı salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e çıktı, hubei eyaletinde karantina altındaki kentlerin sayısı ise 13'e ulaştı.

- İstanbul Havalimanı’nda Çin’den gelen yolculara yönelik dün başlatılan termal kameralı kontrol uygulaması bugün de sürüyor. Önlemler kapsamında yolcular kontrolden geçerek havalimanına giriş yaptı.

- Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı bir köyde çıkan yangın Aydın’ı ayağa kaldırdı. Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında bir evde başlayan yangın çevredeki 7 eve daha sıçradı.

- FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü için 5 farklı ülkede ’ülke imamlığı’ yaptığı iddia edilen karı koca Konya’da yakalandı.

- İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'nın internet sitesine ABD Hazine Bakanlığı'nın emriyle erişim engeli getirildiği duyuruldu.

- İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, 1988 yılında ABD tarafından düşürülen İran yolcu uçağına işaret ederek, "ABD şu ana kadar hiçbir özür dilemedi. Hatta bu saldırıyı gerçekleştiren ABD’li komutan altın madalya aldı. Ancak Ukrayna yolcu uçağını yanlışlıkla düşüren kişi şu an İran’da hapiste” dedi.

- Avrupa Uzay Ajansı (ESA) , araştırmalar sonucu Ay toprağından oksijen elde etmenin yolunu buldu. Hollanda'nın Noordwijk kentinde bulunan laboratuvardaki araştırmacıların geliştirdiği yöntem sayesinde Ay'a astronot göndermenin maliyeti önemli bir oranda azalabilecek.

26 Ocak 2020 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara'da 7, İstanbul'da 13, İzmir 14 ve Antalya'da 17 derece olacak.

OGÜNhaber