25 Şubat 2020 Salı Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 25 Şubat 2020 Salı

-Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 Şubat'ta yaptığı bir açılamada kullandığı "Libya'da birkaç şehidimiz var" açıklamasına gelen tepkilere ilişkin Fox TV muhabirinin sorusuna çok sert tepki gösterdi. Tepkisinde,  "Fox önce gazete olsun, Fox önce ciddi bir medya mensubu olsun. Yalan haber üretmeyi bırakın" dedi.

-Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Libya’da birkaç şehidimiz var", "Libya’da iki tane şehidimiz var" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert tepki gösterdi: AKP'nin internet sitesine girdim. Oradaki konuşma metninde 'tane' sözcüğü çıkarılmış. Çünkü şehitler için 'tane' sözcüğünün kullanılmaması gerektiğini AKP'liler de biliyor. Şehitleri bir eşya gibi görmek insanlık ayıbıdır.

-Tahran-İstanbul seferini yapan THY uçağında koronavirüs şüphesi nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanı'na yönlendirildi. 12'si İran'ın Kum bölgesi olmak üzere 17 yolcuda koronavirüs şüphesi olduğu belirtilirken uçaktaki yolcular Ankara'da karantina altına alınacak. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da son dakika koronavirüs açıklaması geldi. Koca, "Tekrar hatırlatmak isterim ki, ülkemizde Yeni Koronavirüs vakasına rastlanmamıştır" dedi.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'dan heyet gelecek görüşeceğiz sözlerine, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 5 Mart’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında ikili bir görüşme üzerinde konuşulmadığını, İdlib konulu çok taraflı görüşmelere yönelik hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

-Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 665’e yükseldi. Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 71 kişi hayatını kaybetti, 508 yeni Kovid-19 vakası saptandı.

-İran Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi, kendisinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini açıkladı. Yüksek ateş nedeniyle dün karantinaya alındığını ve virüs testi yapıldığını aktaran Herirçi, "Birkaç dakika önce testlerin sonucu açıklandı. Ben de korona oldum." dedi.

-Irak’ın Kerkük kentinde aynı aileden 4 kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi. Irak Sağlık Bakanlığı, ailenin bir süre önce İran'dan Kerkük'e döndüğünü belirtti. Ailenin kentte bir hastanede karantina altına alındığı belirtildi.

-Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya toplumunun koronavirüsün pandemik hâl almasına hazır olması gerektiğini söyledi.  Ghebreyesus, Twitter’den yaptığı açıklamada, "Halihazırda 'pandemik' kelimesi gerçeklere uymuyor, ama kesinlikle korku telkin etmeli. İki taraflı, siyah-beyaz bir dünyada yaşamıyoruz” ifadelerini kullandı.

-Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın isteği üzerine SGK tarafından hazırlandığı iddia edilen yeni tasarruf tedbirleri taslağına göre Kurban ve Ramazan bayramlarında bin TL ikramiye alan emeklilerin, tasarının kabul edilmesi halinde artık bu ikramiyelerini alamayacağı öne sürülmüştü. SGK tarafından yapılan açıklamada herhangi bir tasarruf çalışmasında bulunulmadığı belirtildi.

-Isparta'da, 4 gün önce kaybolan lise öğrencileri Tuana Yıldız (16), Gülizar Soy (16) ve Buse Aydoğan'ın (16) en son Denizli'de görüldükleri ortaya çıktı. Isparta'dan minibüsle Denizli'ye gelen 3 kızın, otostopla bir otomobile bindikleri, daha sonra İzmir yönüne gittikleri belirlendi.

- 25 Şubat 2020 Salı günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.19 azalarak 114.574, Dolar %0.55 artarak 6.1475, Euro %0.35 artarak 6.6608, Altın %0.41 azalarak 334.85, Petrol %0.39 azalarak 55.55, Bono %0.84 azalarak 11.79'dan işlem gördü.

-26 Şubat 2020 Çarşamba günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 15, İstanbul 17, İzmir, Antalya ve Edirne 19, Bursa 24, Kastamonu 13, Sivas 5, Trabzon 12, Erzurum 4, Van 5, Diyarbakır 16, Hatay 18, derece olacak.

OGÜNhaber