25 Temmuz 2020 Cumartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 25 Temmuz 2020 Cumartesi

Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan’ın, Ayasofya-ı Kebir Camii-i Şerifi’nin ibadete açılmasına tepki gösterme bahanesiyle İslam’a ve Türkiye’ye karşı düşmanlığını bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek," Yunan Hükümetinin ve Parlamento üyelerinin hasmane beyanatlarla halkı kışkırtmalarını ve şanlı bayrağımızın Selanik’te yakılmasına alenen izin verilmesini şiddetle kınıyoruz" dedi.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’tan Bayram müjdesi
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, engelli ve yaşlı vatandaşlar ile ailelerine bayram öncesi ekonomik destek sağlamak amacıyla evde bakım aylığı ile yaşlı ve engelli aylıkları ödemelerinin Kurban Bayramından önce yapılacağını açıkladı.

Kurban Bayramı’nda alınacak trafik tedbirleri açıklandı
Ekipler, kazaların yoğun yaşandığı güzergahlarda kontrolsüz alan bırakılmayacak şekilde görevlendirilecek. 29 Temmuz-4 Ağustos’ta karayollarında 160 binden fazla emniyet ve jandarma trafik personeli görev yapacak. İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine ’2020 Kurban BayramıTrafik Tedbirleri’ konulu talimat gönderildi.

Ambulansın emniyet şeridini işgal eden sürücülerle imtihanı
TEM’de bir kamyonun başka bir kamyona çarptığı kazada iki kişi yaralandı. Kaza yerine ulaşmaya çalışan ambulans, emniyet şeridini işgal eden sürücüler nedeniyle olay yerine gitmekte güçlük çekti.

Dünya genelinde vaka sayısında rekor
Dünya genelinde vaka sayısı yine rekor kırdı. Dünya Sağlık Örgütü salgın başından bu yana bir günde kaydedilen en yüksek vaka sayısına ulaşıldığını açıkladı.

Hava Durumu
26 Temmuz 2020 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 36, İstanbul ve Antalya'da 31, İzmir'de 33 derece olacak.
OGÜNhaber