26 Ağustos 2022 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 26 Ağustos 2022 Cuma

"Vatanımızı bölmeye, devletimizi yıkmaya çalışan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; hiçbir saldırıya, hiçbir oyuna, hiçbir tuzağa tahammülleri olmadığını belirterek, “Bayrağımızda sembolleştirdiğimiz özgürlüğümüzü hedef alan hiç kimseyi bilsinler ki affetmeyiz. Vatanımızı bölmeye, devletimizi yıkmaya çalışan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız” dedi.

Laçın şehrine Azerbaycan bayrağı dikildi
Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatına uygun olarak Laçın şehri ile Zabuh ve Sus köylerinin Azerbaycan ordusu tarafından tamamen kontrol altına alındığı duyuruldu. Azerbaycan ordu birliklerinin, söz konusu bölgelerdeki yeni konuşlanma noktalarına yerleştirilmesi ve gerekli mühendislik çalışmalarının yapılması yönünde faaliyetler sürdürdüğü belirtildi.

Uçaktaki 49 yolcunun anlaşarak sokmaya çalıştığı 75 bin paket elektronik sigara kartuşu yakalandı
Gümrük Muhafaza ekiplerince Dalaman Havalimanında, riskli olarak değerlendirilen bir uçakta seyahat eden 137 yolcudan 49’unun valizinde 6 milyon lira değerinde 75 bin 740 paket elektronik sigara kartuşu ele geçirildi. Bu olayın organize olarak yapılmak istenilen bir kaçakçılık yöntemi olduğunu gösterdi.

Ölüme böyle el salladılar
Geçtiğimiz Çarşamba günü sabah saatlerinde kaldıkları otelden Marmaris’in kırsal mahallelerini gezmek için cip turuna çıkan turistlerin yaşadığı ve 5 turistin hayatını kaybettiği talihsiz kaza olmadan önce firma yetkililerinin tur öncesi uyarıları, yaptıkları su savaşı ve turistlerin verdikleri son poz ortaya çıktı. Görüntülerde cip safari firması rehberlerinin yabancı dilde tura katılan turistlere emniyet kemerlerini takması ve ayağa kalkmamaları uyarıları yapıldığı görülürken, kaza öncesi ölüme el salladıkları fotoğraf ise objektife yansıdı.

Pakistan'da sel nedeniyle acil durum ilan edildi
Pakistan genelinde etkili olan Muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketinde bilanço artıyor. Pakistan hükümeti, ülkede meydana gelen sel felaketini iklim kaynaklı insani bir kriz olarak değerlendirirken, şimdiye kadar 343'ü çocuk olmak üzere 937 kişinin hayatını kaybettiğini ve ülkede acil durum ilan edildiğini duyurdu. Yetkililer, sellerin 30 milyon kişiyi etkilediğini ve bu kişilerin çoğunun evsiz kaldıklarını belirtti.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.71 artarak 3.159, Dolar %0.14 artarak 18.1879, Euro %0.29 artarak 18.1878, Altın %0.73 azalarak 1.019.82, Petrol %1.51 artarak 100.84'den, Bono %1.60 azalarak 14.73'den işlem gördü.

Hava Durumu
26 Ağustos 2022 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 33, İstanbul Bulutlu 31, İzmir ve Antalya Bulutlu 34 derece olacak.
OGÜNhaber