26 Kasım 2019 Salı Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 26 Kasım 2019 Salı

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  ‘Sarayla görüşen CHPli iddiası ile ilgili’   "Hiçbir CHP'liye genel başkan olması yönünde telkinde bulunmadık. Çünkü Sayın Kılıçdaroğlu'ndan daha ideal bir genel başkan olmaz"  dedi.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) tartışması ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Erdoğan, "Ülke ekonomisini çökertmeye dönük nasıl bir adım olduğunu herkes kabul edecek. Bunun, ülkemize bir kazanımı yok, kaybettirir" dedi.

 

-Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Hiçbir CHP'liye genel başkan olması yönünde telkinde bulunmadık. Çünkü Sayın Kılıçdaroğlu'ndan daha ideal bir genel başkan olmaz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi: Varsa lafın gel karşıma yüzüme söyle. Bir dünya kanalın var. Yalnız başıma çıkacağım. Sen istiyorsan ordunla gel!'dedi.

 

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Saray’a giden CHP’li” polemiğine ilişkin “CHP'ye Atatürk'ün ahı tuttu” yorumunda bulundu. Yaşananların kumpastan ziyade bir proje olduğunu savunan Bahçeli, “Bu projenin ismi de Kılıçdaroğlu’na alternatif oluşturma projesidir” dedi.

 

-Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saray'a giden CHP'li tartışması ile ilgili,"Muhalefet partilerinin sağlığıyla zerre ilgilenmeyen yandaş medyanın tavrı ilgimi çekti. Gerçeklerin bir gün mutlaka gün yüzüne çıkmak gibi bir huyu var. Ekranları BBG evine çevirdiniz, ayıp yahu" diye konuştu.

 

-Sosyal medya hesabından bir dizi açıklama yapan Muharrem İnce "Ben değil, bütün partililer son birkaç günde istemediğimiz şeyleri yaşıyorsak bunun sorumlusu partide olup kendilerini partinin değerleriyle buluşturamamış insanlardır. Yaşananlara rağmen göreceğiz Saraya buradan ekmek çıkmayacaktır. Bu ülkeye yaptıkları kötülükler ortadadır." dedi

 

-Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Muharrem İnce'nin Beştepe'de 'gizli bir görüşme' yaptığı iddiasını ilk ortaya atan Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan yeni yazısında çarppıcı ifadelere yer verdi. Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce ve okurlarından özür diledi.

 

-İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı 2 yıl önce finansman sorunları nedeniyle durdurulan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nı yeniden başlattı. Alman Deutsche Bank’tan alınan 110 milyon avroluk kredi ile tekrar başlayan metro hattının 2022 yılının son çeyreğinde hizmete açılması planlanıyor.

 

-MHP'nin hukuk işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Feti Yıldız, adalet sisteminin aksayan yönlerini dile getirdi ve ''Niteliksiz bilirkişiler, düzenlenen raporlarda hak kaybı ve mağduriyetlere neden oluyor’’ dedi.

 

-Adem Çelik Şirketler Grubu'na ait Beykent Üniversitesi Avalon şantiyesinde, ihbar tazminatları verilmeden işten atıldıklarını iddia eden İnşaat-İş Sendikası’na üye 15 işçi bir süredir eylem yapıyor.Ancak bu sabahki eyleme ‘patronun aracı’ damga vurdu. İnşaat İş’in açıklamasına göre; arka koltuğunda patron Adem Çelik’in bulunduğu araç, işçilerin üzerine sürüldü.Cep telefonu kamerasıyla görüntülenen olayda işçilere, güvenlik görevlileri ve diğer işçiler de müdahale etti.

 

-Terör örgütü IŞİD'e katılmak için Adana'ya geldiği öne sürülen Fransız uyruklu kadın gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde yapılan arama 1420 euro para ile kimlik ve pasaportu bulundu. Fransızca’nın yanı sıra Almanca, İngilizce ve İspanyolca bilen Laaroussi’nin cep telefonunda yapılan incelemede çarşafla çekilmiş fotoğrafları bulundu.

 

-ABD medyasında çıkan bir habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'a ABD yaptırımları ve Halkbank hakkındaki endişelerini dile getirdi. Trump ise Türkiye'nin endişeleri doğrultusunda Hazine Bakanlığı ve Adalet Bakanlığına talimat verdi.

 

-Sabah saatlerinde peş peşe depremlerle sarsılan Arnavutluk'tan acı haberler gelmeye devam ediyor. Şiddetli deprem nedeniyle 21 Türk'ün kaldığı bir otelin çöktüğü öğrenildi. Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Ahmet Yörük, oteldeki Türklerin kurtarıldığını açıkladı. Yetkililer ölü sayısının altıya yükseldiğini duyurdu.

 

-Mali’de cihatçılara karşı operasyon yapan 13 Fransız askerinin öldüğü açıklandı. Askerlerin iki helikopterin kaza yapması nedeniyle öldüğü belirtildi.

 

-Almanya'da 1 milyar euro (6 milyar TL) değerindeki müze soygunu uluslararası basınının gündemine otururken, hırsızların olay sırasındaki güvenlik kamerası görüntüleri yayınlandı.

 

-Haluk Bilginer, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde Şahsiyet dizisindeki performansıyla en iyi erkek oyuncu seçildi.Ödülü almak için sahneye çıkan Haluk Bilginer, “Bu büyük bir onur ve akademiye bu değerli ödüle layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Bu harika diziyi yapan ekibi sahneye davet etme iznim var mı? Bu isimler olmadan yapamazdım. Dizimizin karakteri adalet ve unutkanlık üzerineydi. Ama yalnızca bireyin unutkanlığı değil, daha tehlikeli ve zararlı olan toplumun unutkanlığıydı. Bu sebeple yaşadığınız toplumun unutkanlığa tutulmasına izin vermeyin. Bu ödülü bir gün oyuncu olmasını istediğim küçük kızım Nazlı Bilginer’e adıyorum” dedi.

 

26 Kasım 2019 Salı günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.14 azalarak 105.237, Dolar %0.05 artarak 5.7449, Euro %0.14 artarak 6.3324, Altın %0.18 artarak 269.01, Petrol %0.18 artarak 62.73, Bono sabit değerinde kalarak 12.02 den işlem gördü.

 

27 Kasım 2019   Çarşamba günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara ve İstanbul 14, İzmir 18, Antalya 20, Edirne 13, Bursa 14, Kastamonu 10, Sivas 7, Trabzon 19, Erzurum 6, Van 9, Diyarbakır 12, Hatay 14, derece olacak.


OGÜNhaber