26 Ocak 2022 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 26 Ocak 2022 Çarşamba

Türkiye'de son durum
Türkiye'de son 24 saatte 418 bin 427 Kovid-19 testi yapıldı, 76 bin 341 kişinin testi pozitif çıktı, 174 kişi yaşamını yitirdi. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 141 milyon 98 bin 118 doza yükseldi.

İletişim Başkanı Altun: Göçmenler sorunun kaynağı değil, sorunun mağdurlarıdır"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, medyada ve siyaset dünyasındaki popülist eğilimlerin göçmenlere yönelik nefreti körüklediğini belirterek, “Göçmenler, sığınmacılar; sorunun kaynağı değil, sorunun mağdurlarıdır. Medyada göçmenlerin temsili noktasında adil bir tutuma ihtiyacımız var” dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu "Mobese kamerasının servis edilmesi karşısında ben takipçi olacağım"
İBB Başkanı İmamoğlu AKOM'da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, tartışılan balıkçı fotoğrafına ilişkin olarak, "Devletin imkanları kullanılarak bir mobese kamerasının görüntülerinin böylesi bir magazinsel sürecin parçası yapılacak şekilde servis edilmesinin sağlanmasının karşısında ben takipçi olacağım" dedi.

Niğde'de feci kaza: 2'si çocuk 3 ölü, 4 yaralı
Niğde-Ankara Otoyolunun güney çıkış kavşağında, S.K. idaresindeki tır, aynı yönde seyreden minibüse arkadan çarptı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kazada minibüsteki 2’si çocuk 3 kişinin hayatını kaybetti, 4 kişi de ağır yaralandı. Yaralılar olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, cenazeler de yapılan incelemenin ardından morga sevk edildi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Mozambik'te tropik fırtına: 15 kişi öldü
Afrika ülkesi Mozambik’in orta ve kuzey bölgelerinde Pazartesi günü etkili olan Ana tropik fırtınası, ev, okul, hastane ve iş yerlerinde hasara yol açarken, elektrik direklerinin devrilmesi sonucu birçok bölge karanlığa gömüldü. Fırtınadan en çok etkilenen Tete eyaletinde, molozların altında kalan 6 kişi hayatını kaybetti. Eyaletteki Rovubwe nehri üzerinde yer alan bir köprünün ise fırtınada çöktüğü belirtildi. Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde fırtınanın etkili olduğu bölgelerde can kaybı sayısının 15’e yükseldiği ifade edildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %1.10 artarak 1.966, Dolar %0.52 artarak 13.5467, Euro %0.30 artarak 15.2872, Altın %0.15 artarak 802.35, Petrol %0.87 artarak 87.94, Bono %0.72 azalarak 22.20'den işlem gördü.

Hava Durumu
27 Ocak 2022 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Kar Yağışlı 3, İstanbul Kar Yağışlı 4, İzmir ve Antalya Bulutlu 6, derece olacak.
OGÜNhaber