27 Ağustos 2019 Salı Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 27 Ağustos 2019 Salı

- Türk askeri konvoyuna yönelik geçen hafta düzenlenen ve üç sivilin hayatını kaybettiği saldırı sonrası bir anda Türkiye'nin ana gündem maddesi haline gelen İdlib kriziyle ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün Moskova'da bir araya geldi.

- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir gazetecinin "Seçimlerden önce İBB'deki araçları Yenikapı'da sergileyeceğinizi söylemiştiniz" sorusuna "Araçlar konusunda ben her gün arkadaşlarımı silkeliyorum. Araçla ilgili kısımda da ciddi bir yol aldık. Ne yazık ki israf var. Nasıl bir israfın olduğunu gözler önüne sereceğiz" diye yanıt verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi aralarında Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Daru'l Fünun İlahiyat Vakfı, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı ve TÜGVA'nın da bulunduğu vakıflarla yapılan protokollerin feshedildiğini duyurdu. İBB Başkanı İmamoğlu konuya ilişkin "Şu an itibariyle iptal ettiğimiz, vakıflara aktarılmış, verilmiş kaynaklar adına söylüyorum. Tam 357 milyon liralık bir sürece nokta koymuş durumdayız"  '' Artık o bina, o mülk millete ait. İstanbullulara ait. Onun bunun vakfına değil" dedi ve ekledi: "Bu daha başlangıç." 

- İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "12 Temmuz - 25 Ağustos 2019 tarihleri arasında düzensiz göçle gelen 16 bin 423 kaçak göçmen, geri gönderme merkezlerinin bulunduğu illere sevk edilmiştir" denildi.

- İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce yapılan incelemede tespit edilen usulsüzlüklerle ilgili sorumlulukları bulunan THK ve Türkiye Kızılay Derneğinde görev yapmış yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu

- MHP Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz Cuma günü görevden alınan MHP Maltepe İlçe başkanı Mesut Kamburoğlu’nun dün gece saldırıya uğradığı öğrenildi. Maltepe’de aracının önü dört kişi tarafından kesilen Kamburoğlu, ruhsatlı silahıyla havaya ateş açarak saldırıdan yara almadan kurtuldu. Polis kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

- Gaziantep merkezli 15 ilde, FETÖ/PDY'nin 'askeri yapılanması'na yönelik düzenlenen operasyonda, 10 kişi gözaltına alındı.

- Kırıkkale'de, eski eşi Emine Bulut'u 10 yaşındaki kız çocuğunun gözleri önünde vahşice öldüren Fedai Varan güvenlik gerekçesi ile Bolu'ya nakledildi. Emine Bulut'un, 2014 yılında Fedai Varan'a açtığı 'hakaret' ve 'tehdit' davasında,Varan'ın ceza alıp işsiz kalmasından endişe ettiği için şikayetini geri aldığı ortaya çıktı.

- Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğa istismarda bulunduğu iddia edilen 18 yaşındaki Pakistan uyruklu Mohammad V. hakkında ilk duruşmada karar çıktı. Mahkeme heyeti, sanık Mohammad V.'yi  "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 20 yıl, "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık Mohammad V.'ye iyi hal indirimi de uygulanmadı.
 
- Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz’in imzasıyla yayınlanan, ‘Kastamonu İl Sınırları İçerisinde Çevreyi Rahatsız Edecek Şekilde Açıkta Alkol Almanın Engellenmesine Dair Karar' isimli duyuruyla, il genelinde açık alanlarda alkol almak yasaklandı.

- Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG/PYD'nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Türkiye sınırından çekilmeye başladığını duyurdu.

- Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Hindistan'ın Cammu Keşmir'in özel statüsünü kaldırmasının ardından yaşanan krizde Pakistan'a verdiği destek dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.
 
- Rusya'dan satın alınan S-400'lerle ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. S-400'de ikinci sevkıyat başladı. Hava savunma sisteminin parçalarını taşıyan Rus nakliye uçağı Ankara'ya geldi.
 
- Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Apple'ın 2011'de 56 yaşında yaşamını yitiren kurucusu Steve Jobs ile ilgili herkesi şaşkına çeviren bir iddia ortaya atıldı. Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta Jobs'un aslında ölmediği ve Mısır'da yaşadığı iddiası öne sürüldü.Mısır’ın başkenti Kahire’de çekilen fotoğraftaki adamın Jobs’a çok benzediğini söyleyen sosyal medya kullanıcıları, “Aynı Jobs gibi o da yalınayak oturuyor” yorumunu yaptı.
 
28 Ağustos  2019 Çarşamba günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 30, İstanbul 31,İzmir 37,  Antalya 38 derece olacak. 
OGÜNhaber