27 Haziran 2020 Cumartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 27 Haziran 2020 Cumartesi

Yavuz gemisi’ne AB-RUM provokasyonu!
AB Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Komiseri Joseph Borrell Kıbrıs Rum yönetiminde Rumların provokasyonuna alet oldu. Borrell Türkiye’nin sondaj faaliyetlerini durdurması konusunda Rum yönetimine destek verdi.

Bahçelievler’de bir binada patlama meydana geldi
Alınan ilk bilgilere göre Bahçelievler ilçesi Soğanlı, Mimar Sinan Caddesi’nde bulunun bir binanın giriş katında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Büyük bir şiddetle meydana gelen patlama sonrası ortalık savaş alanına dönerken ihbar üzerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edildi.

Derya’ya hüzünlü veda
Bursa’da geçtiğimiz pazar günü yaşanan sel felaketinde suya kapılıp kaybolan 5 gün süren arama faaliyetleri sonrası dün kilometrelerce ileride sazlıkların arasında cansız bedeni bulunan Derya son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi Bingöl’e gönderildi.

Bahçeye gizlenmiş uyuşturucu madde jandarma ekiplerince bulundu
Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonla bahçeye gizlenmiş çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Dükkandaki elektronik eşyalara dokunmayıp, köpeği çaldılar
Bursa’da kapısını kırıp girdikleri dükkandaki bilgisayarlara dokunmayan hırsızlar, köpeği çalıp kaçtı.

20 ton canlı inci kefali böyle kurtarıldı
Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Bendimahi Çayında kaçak avcılar tarafından yakalanmış 20 ton inci kefalinin kurtarılması kameralara yansıdı.

İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı
İsrail’e ait savaş uçakları, Gazze’nin güneyindeki Hamas’a ait iki mevziyi vurdu.

Sondaj çalışmaları için hareket etti
Karadeniz’de sondaj faaliyeti gerçekleştirmek için Trabzon Limanı’nda 20 gündür hazırlıklarını sürdüren Fatih Sondaj Gemisi dün römorkörler yardımı ile limandan çıkartılarak Trabzon açıklarına çekilmişti. Gemi, öğle saatlerinde sondaj çalışmalarının ilk durağı olan Karadeniz Ereğlisi açıklarına doğru hareket etti.

Hava Durumu
28 Haziran 2020 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 31, İstanbul'da 30, İzmir'de 35, Antalya'da 37 derece olacak.
OGÜNhaber