27 Mart 2020 Cuma Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 27 Mart 2020 Cuma

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden mesaj yayımlayarak, vatandaşlara yapılan ikazlara uyulması ve temizliğe önem gösterilmesi uyarısında bulundu.

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 ilin Sağlık Müdürleriyle telekonferansta toplantı yaptıklarını ve risk ile mücadele yöntemlerini değerlendirdiklerini söyledi. Sağlık Bakanı Koca yaptığı paylaşımda, “Ülkemizin 81 ilinin il sağlık müdürüyle dün telekonferans üzerinden bir toplantı yaptık. Riskleri, mücadele yöntemini değerlendirdik. Corona virüs tehdidine karşı tüm illerimizde teyakkuz halindeyiz” ifadelerini kullandı.

- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gıda ve temizlik malzemesi stoklanmaması konusunda çağrıda bulunarak "Garanti ediyoruz, gıda ve hijyen malzemesi temin edilmesinde hiçbir sıkıntı olmayacak" dedi. İmamoğlu, birçok boş ve kapalı alanı bulunan Atatürk Havalimanı’nın koronavirüs ile mücadele kapsamında geçici hastaneye dönüştürülmesini istedi.

- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TÜRKŞEKER'in haziran sonunda yaklaşık 40 bin çiftçiye ödemesi gereken avans bedelleri ve Ramazan ile Kurban bayramları öncesi ödemesi gereken küspe istihkak bedelleri olan 250 milyon liranın 3 Nisan'da pancar çiftçisinin hesaplarında olacağını bildirdi.

- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli atama haberi verdi. Pakdemirli, daha önce Bakanlığa alınacağı belirtilen 2 bin 153 kadroya ilişkin atamaların 15-22 Mayıs'ta ÖSYM üzerinden yapılacağını bildirdi.

- ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını ele aldıkları telefon görüşmesi yaptı. ABD Başkanı, "Salgınla mücadelede Çin ile yakın çalışma yürütüldüğünü" de aktardı. Xinhua ajansının haberinde de Şi'nin görüşmede, ABD'ye ikili ilişkilerin geliştirilmesi için sağlam adımlar atılması çağrısı yaptığı belirtildi.

- Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaşan kişi sayısı 540 bini aştı, can kaybı 24 bini geçti. 124 Bin kişide tedavi edilerek kurtarıldı.

- Reuters haber ajansının son dakika servis ettiği haberde, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'da corona virüsü tespit edildiği açıklandı. İngiltere'de geçen hafta 71 yaşındaki Galler Prensi Charles'ta da corona virüsü tespit edilmişti.

- Koronavirüs salgını Brezilya’da giderek yayılırken, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro halkın ‘asla bir hastalığa yakalanmayacağını’, vücutlarında virüsün yayılmasını engelleyecek antikorların halihazırda bulunduğunu savundu. Bolsonaro daha önce virüsü "basit bir grip ve soğuk algınlığı" olarak nitelemişti.

- Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, corona virüsü testinin pozitif çıktığını duyurdu. Yusuf Günay yaptığı açıklamada, "COVID-19 testim maalesef pozitif çıktı, genel durumum iyi, tedavime devam ediliyor. İyi dileklerini ileten tüm dostlarıma şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

- 27 Mart 2020 Cuma günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %1.32 azalarak 90.321, Dolar %0.90 artarak 6.4528, Euro %0.72 artarak 7.1107, Altın %0.38 artarak 336.77, Petrol %1.10 azalarak 26.05, Bono %0,35 azalarak 11.24'den işlem gördü.

- 28 Mart 2020 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 13, İstanbul'da 10, İzmir'de 15, Antalya'da 17 derece olacak.
OGÜNhaber