27 Mayıs 2022 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 27 Mayıs 2022 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Menderes'i darağacına gönderenlerin alınlarına çaldıkları leke hiçbir zaman temizlenmeyecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndaki Adnan Menderes Kongre Merkezi'nde 27 Mayıs darbesinin 62. yılı vesilesiyle düzenlenen "Yassıada Mahkemesi Yargılanıyor" temalı anma programına katıldı. Burada konşma yapan Erdoğan, "Menderes'i ve arkadaşlarını darağacına gönderenlerin alınlarına çaldıkları o kara leke, değil 62 yıl 600 yıl geçse de hiçbir zaman temizlenmeyecektir." dedi.

Bakan Kurum, "5 milyon metrekarelik alan ağaçlandırılacak diyoruz muhalefet olmaz diyor"
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum pazar günü İstanbul'un fethi kutlamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ilk fidanların dikileceği Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bakan Kurum, "Biz, vatandaşımız huzur içerisinde burada yapılacak olan millet bahçesinde vakit geçirecek 5 milyon metrekarelik alan ağaçlandırılacak diyoruz. Muhalefet olmaz diyor" dedi.

Kesikbaş cinayetinde 11 şüpheli gözaltında
Zonguldak'ta geçen Kasım ayında 71 yaşındaki Mustafa Keleş'in başının kesilmiş ve toprağa gömülmüş halde bulunmasının ardından olayın failini yakalama çalışmaları sürüyor. Olayla ilgili 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin jandarmadaki sorgusu sürüyor.

3 metrekarelik bölmede gizlenen 27 düzensiz göçmen yakalandı
Van’ın merkez İpekyolu ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen operasyonda bir evin eklentilerindeki 3 metrekarelik bölmede gizlenen 27 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

Jandarmadan sahte alkol operasyonu: 7 gözaltı
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Esenyurt’ta düzenlediği sahte alkol operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı. Çok miktarda sahte alkolün ele geçirildiği operasyonda zanlıların sahte alkol imalatı için 2,5 milyon lirayı bulan düzenek hazırladıkları görüldü.

Brezilya'da polis gözaltına aldığı adamı gaz bombasıyla öldürdü
Brezilya'da ırkçı saldırılar devam ediyor. Umbauba kentinde iki polis memuru, yolda motosikletli siyahi bir adamı durdurdu. Polisler, kendilerine itirazda bulunan 38 yaşındaki Genivaldo de Jesus Santos'u aracın bagajına kilitledi. Bagajın içine gaz bombası da atan polis, adamın boğularak ölmesine neden oldu. Olayın ardından görüntülerin yayılması üzerine çok sayıda insan kentte bir araya gelerek, ırkçı saldırıları kınadı.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.09 azalarak 2.449, Dolar %0.06 azalarak 16.3388, Euro %0.31 azalarak 17.5045, Altın %0.51 artarak 977.58, Petrol %0.31 azalarak 113.82, Bono %1.07 azalarak 25.88'den işlem gördü.

Hava Durumu
28 Mayıs 2022 Cumartesi en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 29, İstanbul Bulutlu 28, İzmir Bulutlu 34, Antalya Bulutlu 33, derece olacak.
OGÜNhaber