28 Ağustos 2019 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 28 Ağustos 2019 Çarşamba

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünkü İdlib zirvesi öncesi   MAKS-2019 Havacılık Fuarı'nı açtı. İki lider arasında,  stantları gezerken, ilginç bir diyalog yaşandı.Kremlin muhabiri bu ilginç  diyaloğun videosunu twiter uzerinden yayınladı ,videoda; Rus lider, fuarda sergilenen ve başkanlık aracındaki gibi geniş bir oturma alanına sahip 8 milyon dolar değerindeki helikopteri satın alırsa, makam aracını Erdoğan’a hediye edeceğini söylüyor. Bu sırada gülüşmeler yaşanırken, Erdoğan’ın “Okay”, Rus heyetinden biri ya da tercümanın ise Rusça olarak “Tamam, anlaştık” dediği duyuluyor.

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kadın şiddeti ile ilgili bizim KADES (Kadın Destek Uygulaması) diye bir uygulamamız var. 3 binden, 3 gecede, 190 bine çıktı bu uygulamayı indirenlerin sayısı. Bunun için Emine Bulut'un ölmesini beklememeliyiz" dedi.
 
- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Maraş konusunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümetinin almış olduğu , bölgenin yerleşime açılması kararı için ;  çok yerindedir, bizler de destekliyoruz. Çünkü Maraş KKTC toprağıdır" dedi.  
 
- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, "Bir ABD'ye, bir Rusya'ya 'mavi boncuk' veriliyor. Bu 'mavi boncuk' politikasına da 'dış politika' deniyor. Türkiye uluslararası ilişkilerde artık bir özne değil, nesnedir. Ve iki küresel güç arasında çekiştirilip, durmaktadır" dedi.
 
- THK’dan suçlamalara ilişkin açıklama geldi! Türk Hava Kurumu (THK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türk Hava Kurumu´nun geçmişten gelen 1.4 milyar TL borcu vardır. Devletinin yardım ve desteği ile yakın geçmişini temizleyen THK, misyonuna uygun kendisine yakışan bir geleceği en kısa zamanda inşa edecektir" denildi.

- Mardin, Şırnak ve Batman'da terör örgütü PKK'ya yönelik jandarma, polis ve güvenlik korucularının katılımıyla "Kıran-2 Ortak Operasyonu" başlatıldı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin operasyonla ilgili yaptığı açıklamada "Teröristi ‘ara, bul, yok et!’ taktiğini uyguluyoruz.
 
- 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nde bulunan bavulda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otel ile bazı kamu binalarına ait çok sayıda harita ve belge ele geçirildi. Tespit edilen 48 parmak izi, tutuklu FETÖ’cü asker ve sivillere ait çıktı.
 
- Gazze'nin batısında iki ayrı polis kontrol noktasında meydana gelen patlamada şehit olan polis sayısının 3'e yükseldiği bildirildi.

- Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Amazon için G7 ülkelerinin yaptığı 22 milyon dolarlık yardımı ancak Fransa Cumhurbaşkanı  Macron’un kendisine yaptığı hakareti geri çekmesi durumunda kabul edeceğini açıkladı.
 
- Eşini öldürdüğü gerekçesiyle idama mahkum edilen İran'ın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve eski Tahran Belediye Başkanı Muhammed Ali Necefi, maktulün ailesinin affetmesinin ardından kefaletle serbest bırakıldı.
 
- İstanbul Maltepe Cevizli mahallesinde bulunan lüks bir otelin 7'inci katında silahlı kavga çıktı. Kavga sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.İddiaya göre, otele gelen üç kişi 7'nci katta kalan U.A. (40) 'nın kaldığı odanın anahtarını resepsiyon görevlisinden istedi.Resepsiyon çalışanı odanın anahtarını verdikten sonra üç kişi, U.A.'nın kaldığı odaya gitti. Oda içerisinde bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı.Tartışma kavgaya dönüştü. Odaya girenlerden birisi yanında bulunan silahla U.A.'ya ateş açtı. Şüpheli 3 kişi odanın kapısını kilitleyerek otelden ayrıldı. Silah seslerini duyan otel çalışanları koşarak 7'nci katta çıktı. Odaya giren çalışanlar U.A.'nın yerde kanlar içinde yattığını gördü. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri istendi.

- Sivas’ta geçtiğimiz hafta bir çoban tarafından bulunan ve buğday tanelerine ait olduğu düşünülen fosillerin yaklaşık 50-55 milyon yıllık tek hücreli deniz canlılarına ait fosiller olduğu anlaşıldı.
 
- 28 Ağustos 2019 Çarşamba günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.34 azalarak 95.700, Dolar %0.49 azalarak 5.7985, Euro %0.34 azalarak 6.4455, Altın %0.15 azalarak 288.57, Petrol %0.48 azalarak 59.63, Bono 0.48 azalarak 16.67 den işlem gördü.

- 29 Ağustos  2019 Perşembe günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 31, İstanbul 30,İzmir 34,  Antalya 37 derece olacak.
OGÜNhaber