28 Aralık 2019 Cumartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 28 Aralık 2019 Cumartesi

- Libya'nın Türkiye'den resmi olarak askeri yardım talep etmesinin ardından Meclis'in 30 Aralık'ta olağanüstü toplanması bekleniyor. AK Parti Grup Başkanlığı, milletvekillerine yaptığı uyarıda toplantıya katılmaları hususunda bir bilgilendirme metni gönderdi.

- AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, Kanal İstanbul projesiyle ilgili referandum yapılmayacağını söyledi. Bostancı, “Öyle bir gündemimiz yok. ‘Büyük projeleri halka soralım’ diye bir eylem olmaz" dedi.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Libya'ya asker gönderilmesini öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Tezkereye parti olarak "Hayır" dileyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Bizim askerimizin kanlarının Arap çöllerinde dökülmesini istemiyoruz. Türkiye savaşmak için değil, Libya'daki tarafları barıştırmak için orada olmalı. Libya halkının bölünmesine katkı vermek doğru değildir" dedi.

- Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Basın toplasında Wikipedia'nın erişime açılması ve libya tezkeresi hakkında açıklamalarda bulundu.

- Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bir güvenlik denetim noktasında bombalı yüklü araçla saldırı düzenlendi.Yapılan açıklamada, 80’den fazla kişinin hayatını kaybettiği, 50'den fazla yaralı olduğu öğrenildi. Saldırıda patlamanın meydana geldiği bölgede yol çalışması yapan firmada görevli 2 Türk vatandaşının da hayatını kaybettiği belirtildi.

- Rusya Savunma Bakanlığı, hipersonik, nükleer başlık taşıyabilme kapasitesine sahip yeni füzelerini ilk kez konuşlandırıldığını duyurdu. Devlet Başkanı Putin, bu füzelerle dünyada her noktayı vurabileceklerini öne sürdü.

- Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei Erkhov, Kanal İstanbul projesinin Karadeniz’deki hukuk rejimini belirleyen Montrö anlaşmasını değiştirmeyeceğini, değiştirmediği müddetçe de Türkiye’nin meselesi olduğunu söyledi.

- Edirne'den Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalanan 5 FETÖ şüphelisi ile kaçak geçişe aracılık ettiği tespit edilen 2'si Afgan uyruklu 5 zanlı tutuklandı.

- Sakarya’nın Akyazı ilçesinde köpeğe çarptıktan sonra kontrol için aracından inen sürücü, başka bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

- Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı bölgede uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda yakalanan 13 kişiden 10’u tutuklandı.
Kendilerini SGK personeli olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptılar.

- Gaziantep’te 3 farklı iş yerine gelerek kendilerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik görevlisi olarak tanıtan şüphelilerden 1’i gözaltına alındı. Şüphelilerin iş yerlerinde denetim yapması güvenlik kamerasınca kaydedilirken 1 şüpheli tutuklandı.
Türkiye'nin ilk ve tek Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi’nde 15 çeşit bitki toplanıp işleniyor

- Son yıllarda tıbbi ve aromatik bitkilere ilginin dünya genelinde artmasıyla Türkiye’de ilk kez Orman Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar’a kurulan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi’nde 15 çeşit bitki doğal ortamda üretilip işleniyor.

- 29 Aralık 2019 Pazar günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 5, İstanbul 6, İzmir 11, Antalya 14 derece olacak.
OGÜNhaber