28 Ekim 2021 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 28 Ekim 2021 Perşembe

Türkiye'de Son Durum
Türkiye'de son 24 saatte 355 bin 947 Kovid-19 testi yapıldı, 26 bin 896 kişinin testi pozitif çıktı, 210 kişi yaşamını yitirdi. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı sayısı 115 milyon 861 bin 861'e yükseldi.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ile görüştü
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile bir araya geldi. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Özer ile Varank'ın MEB'deki görüşmesinde, organize sanayi bölgelerinde mesleki eğitimin güçlendirilmesine yönelik atılacak adımlar, iki bakanlığın birlikte yürüttüğü projeler ve planlanan çalışmalar ele alındı.

AK Parti'li Kurtulmuş: Kriz çıkarma potansiyeli taşıyan durum sağlam duruşumuzla bertaraf edildi
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, 10 büyükelçinin Osman Kavala ile ilgili açıklamasına ilişkin, "Sağlam duruşumuz sayesinde büyük kriz çıkarma potansiyeli taşıyan bu durum bertaraf edildi ve Türkiye'nin başarısı olarak kayıtlara girdi." dedi.

Diyarbakır'da KOM ekiplerinden operasyon: 11 tutuklu
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çeşitli suçlardan 7’si cezaevinde 30 şüpheliye yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 5’i tutuklanırken, 6'sının cezaevinde tutuklu olduğu bildirildi. 18 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Şebnem'in boğazını keserek öldüren zanlı tutuklandı
Pamukkale ilçesi Çamlaraltı Mahallesi'ndeki bir apartta dün meydana gelen olayda 23 yaşındaki gıda mühendisi Şebnem Şirin, erkek arkadaşı Furkan Z. tarafından Furkan Z.'nin yaşadığı apart dairede boğazı kesilerek öldürüldü. Olayın ardından aracına binerek kaçan cinayet şüphelisi Furkan Z., polis ekipleri tarafından kent merkezinde yakalanarak gözaltına alındı. Cinayet Büro Amirliğindeki sorgusu tamamlanan cinayet zanlısı, bu sabah güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Adliye girişinde soruları cevapsız bırakan Furkan Z.'nin ‘gasp, trafik güvenliğini tehlikeye sokmak ve cinsel istismar’ olmak üzere 6 suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı. "Kasten adam öldürmek" suçlamasıyla hakim karşısına çıkarılan Furkan Z., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.18 artarak 1.522, Dolar %0.94 artarak 9.5696, Euro %0.89 artarak 11.1253, Altın %1.32 artarak 555.18, Petrol %1.44 azalarak 82.66, Bono sabit değerinde kalarak 18.37'den işlem gördü.

Hava Durumu
29 Ekim 2021 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Bulutlu 17, İzmir Bulutlu 25, Antalya Bulutlu 28 derece olacak.
OGÜNhaber