WebTV - 28 Eylül 2018 Cuma, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 28 Eylül 2018 Cuma

Erdoğan'dan Almanya'ya çağrı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’ya FETÖ’cü ve PKK’lı teröristlerin iadesi çağrısı yaparak, “Bu türleri yakalayıp teslim etmek ülkelerimizin huzuru için çok büyük önem arz ediyor” dedi.

1 haftada 37 terörist daha etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK’ya yönelik son bir haftada Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Mardin, Ağrı ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda 37 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Alkollü kadın sürücü polise çarptı
Bartın’da alkollü kadın sürücü trafik kontrolü için kendisini durdurmak isteyen trafik polisine çarptı. Olay anı güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

Maganda baba 4 yaşındaki oğluna ateş ettirdi
Ankara’da 4 yaşındaki çocuğuna tabanca ile ateş açtıran baba, o anları bir de marifetmiş gibi kaydederek sosyal medyada da paylaştı.

İstanbul'da dev oto operasyonu
İstanbul Anadolu yakasında park halindeki araçların beyinlerini değiştirerek yaklaşık 6 ay içerisinde 48 araç çalan oto hırsızlığı çetesi polis ekipleri tarafından eş zamanlı operasyonla çökertildi.

Uşak'ta otobüs kazası, 1 ölü, 26 yaralı
Uşak’ta yolcu otobüsü ile kamyonetin çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 26 kişi de yaralandı.

32 yerinden bıçakladı, cesedini baza içinde taşıdı
Ankara’da sevgilisinin birlikte olduğu genci 32 yerinden bıçaklayarak öldüren ve cesedi battaniyeye sararak bazanın içerisinde dağlık alana atan Afgan uyuşturucu taciri, ülkeyi terk etme hazırlığı yaparken kıskıvrak yakalandı.

Mekke'de Kraliyet Saat kulesine yıldırım düştü
Mekke-i Mükerreme’de Kabe-i Muazzama yakınlarında bulunan 817 metre yükseklikle dünyanın en yüksek ikinci kulesi olan Kraliyet Saat Kulesi’ni yıldırım düştü.

Dış ticaret istatistikleri açıklandı
Ağustos ayında, geçen yılın aynı dönemine göre ihracat yüzde 6,5, ithalat yüzde 22,7 azaldı.

Pamukkale'de sıcak hava balon taşımacılığı yapılacak
Denizli Turistik Otelciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün, Denizli ile birlikte 9 kentte daha balon uçuşlarının yaygınlaştırılması amacıyla aldığı kararı değerlendirdi.

Ekonomi vitrini
BİST % 0,90 azalarak 99.399, Dolar % 0,17 yükselerek 6,9764, Euro % 0,49 azalarak 6,9764, Altın % 0,28 yükselerek 229,12, Petrol % 0,61 yükselerek 81,88, Bono % 0,46 azalarak 25,82 işlem gördü.

Yarın kara ve denizlerimizde hava nasıl olacak?
29 Eylül 2018 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul'da 27, İzmir'de 26, Antalya'da 29 derece olacak.
OGÜNhaber