28 Eylül 2019 Cumartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 28 Eylül 2019 Cumartesi

Güvenli bölgenin detayları ortaya çıktı

Suriye sınırında oluşturulması planlanan güvenli bölgenin detayları ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD’de muhataplarıyla paylaştığı planda güvenli bölgede köy ve ilçeler oluşturulması ve Suriyelilerin bu alana yerleşmeleri öngörülüyor.

Bakanı Kurum: '611 hasarlı bina talebiyle karşı karşıyayız'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye Afet Müdahale Planı toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Bize AFAD’ımıza bildirilen hasarlı bina veya hasarlı talebine ilişkin 611 taleple karşı karşıyız. Bu talepleri bu akşam itibarıyla bitirmiş olacağız. Dün yaşanan 5,8 şiddetinde depremde bu kadar az hasar gördüysek, bugüne kadar yaptığımız bu kararlı çalışmaların da etkisini göz ardı etmemek gerekir” dedi.

Suriye Anayasa Komitesi 30 Ekim’de Cenevre’de toplanacak

Suriye Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim, Suriye Anayasa Komitesinin ilk toplantısının 30 Ekim’de Cenevre’de gerçekleştirileceğini açıkladı.

Akçakale’de 7’nci hava devriyesi gerçekleştirildi

Suriye’de kurulması planlanan güvenli bölge çalışmaları kapsamında Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde 7’nci kez hava devriyesi gerçekleştirildi.

Teknesi batan düzensiz göçmenlerin imdadına Türk askeri yetişti

Muğla’nın Bodrum ilesinden yasadışı yollarla Yunan adalarına geçmek isteyen 15 düzensiz göçmenin bulunduğu tekne battı. Aralarından 2 bebeğinde olduğu 15 kişinin yardımına Türk askeri yetişti. Sahil Güvenlik ekiplerinin Ege denizinde yaşanan can pazarındaki kurtarma operasyonu ise nefes kesti.

Bahçelievler’de duvarlarında çatlak oluşan binalar incelendi

Bahçelievler’de önceki gün yaşanan depremde kolonlarında çatlak oluşan 5 katlı bir bina Belediye ekipleri tarafından incelendi.

Kredi kartı faiz oranları düşürüldü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarında değişikliğe gitti. Türk Lirası cinsinden aylık azami faiz oranı yüzde 2’den yüzde 1.60’a indirildi.

Hava Drumu

29 Eylül Pazar günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul 25, İzmir 27, Antalya 28 derece olacak.
OGÜNhaber