28 Mart 2020 Cumartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 28 Mart 2020 Cumartesi

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan görevden alındı, Bakanlığa Adil Karaismailoğlu atandı. Atamaya ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

- Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, iç hatlarda yarın 00.01'den itibaren sadece 14 büyükşehire sefer yapılacağını duyurdu. Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İç hatlarda pazar 00.01'den itibaren sadece aşağıdaki büyükşehirlere sefer yapılacaktır. İstanbul, Ankara, Samsun, Trabzon, Erzurum, Van, Diyarbakır, Malatya, Gaziantep, Kayseri, Konya, Adana, Antalya, İzmir. Tarifeyi kısa sürede açıklayacağız." bilgisini verdi.

- ABD'de corona virüsü salgınından ekonomik zarar gören kişi, kurum ve şirketlere destek için hazırlanan 2 trilyon dolarlık dev teşvik paketi, Kongre onayının ardından Başkan Donald Trump tarafından da imzalandı. 883 sayfalık pakette; vatandaşlara doğrudan ödemelerden, işsizlik ödemelerinin arttırılmasına, büyük şirketlere ve yerel yönetimlere destekten aşı çalışmalarına kaynak ayrılmasına kadar birçok madde yer alıyor.

- İstanbul Valiliği'nde İl İdare Kurulu toplantısı düzenlendi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın başkanlık ettiği corona virüsü başlıklı toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve diğer yetkililer de katıldı.

- Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Beştepe’de cuma namazı kıldırmasına tepki göstererek, “Millete yasak olan Diyanet seçkinlerine yasak değilse, bu asla kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

- Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünyada ve Türkiye'de can almaya devam ediyor. Dünya çapında vaka sayısı 600 bini, ölü sayısı 28 bini geçti. Kurtarılan sayısı da 131 bini geçti. Türkiye'deyse şu ana kadar 5.698 vaka, 92 ölüm ve 42 kurtarılan açıklandı.

- ABD’de korona virüs (Covid-19) salgınında vaka sayısı 104 bin 839'a yükselirken, ülke genelinde virüs kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı bin 711’e ulaştı.

- Politika faizinin düşmesiyle birlikte Merkez Bankası aylık kredi kartı faizlerini de indirdi. Aylık kredi kartı faizi yüzde 1,40'tan yüzde 1,25'e indi. Öte yandan, BDDK, kredi kartı asgari borç yatırma tutarında en alt limiti borcun yüzde 30'undan yüzde 20'ye indirdi.

- EBA Kontrol Merkezi kuruldu, ilk denetimi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptı. EBA TV'de artık idam benzeri görüntüler olmayacak. Kurulan canlı yayın sitemiyle her öğrenci kendi öğretmeninden sınıfındaymış gibi ders dinleyebilecek.

- Alman ordusu (Bundeswehr) yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) ile mücadelede bölgesel yönetimlere destek olmak amacıyla 15 bin asker görevlendirecek. Öte yandan ülkede günde 200 bin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapılması hedefleniyor

- 29 Mart 2020 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 9, İstanbul'da 11, İzmir'de 16, Antalya'da 17 derece olacak.
OGÜNhaber