28 Şubat 2020 Cuma Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 28 Şubat 2020 Cuma

- Bugün bültenimize hepimizi kahreden, hepimizin yüreğini yakan bir haberle başlıyoruz ne yazık ki değerli izleyiciler.. Dün gece  İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurlarına düzenlenen saldırıda 33 Mehmetçiğimiz şehit oldu. 32 askerimiz de yaralandı. Yaralı askerlerimizin tedavileri Hatay'da devlet hastanesinde sürmeye devam ediyor. Edinilen son bilgilere göre ise yaralı askerlerimizin hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı. Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, şehit yakınlarına baş sağlığı ve yaralanan askerlerimize de acil şifalar diliyoruz.

- İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurlarına düzenlenen saldırıya ilişkin ilk açıklamalar Hatay Valisi Rahmi Doğan'dan geldi.

- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geceyi Hatay'da sınırın sıfır noktasındaki Taktik Komuta Merkezi'nde geçirdi. Akar, birliklerin bulunduğu yerlerin önceden Rusya Federasyonu'nun sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırının gerçekleştirildiğini aktardı. Rusya ise bu açıklamadan önce, Türkiye'nin İdlib'deki askerlerinin pozisyonuna ilişkin bilgilendirme yapmadığını iddia ederek, Türk askerlerinin o noktada olmaması gerektiğini savunmuştu.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ve 6 saat süren Güvenlik Zirvesi sona erdi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun Güvenlik zirvesi sonrası verilen kararlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

- Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, olağanüstü toplantı için TBMM Başkanlığına dilekçe verdi.

- Türk Silahlı Kuvvetleri, düzenlenen hava ve kara operasyonlarıyla İdlib'de rejim unsurlarına ait zırhlı araçlar, konvoylar, karargahlar ve cephanelikleri vurdu.

-  İdlib'de tırmanan gerginlik ve gelen şehit haberlerinin ardından Türkiye, Suriye'den gelecek göçmenlerin Avrupa'ya geçişini engellememeye karar verdi. Açıklamalardan sonra dün geceden bu yana göçmenler, sınır kapılarına yöneldi.

- Türkiye'nin mültecilere Avrupa Birliği'ne sınır kapılarını açtığı açıklamalarının arından Dışişleri Bakanı Hami Aksoy bir açıklama yaptı. Açıklamada; Türkiye'deki bazı sığınmacı ve göçmenlerin Batı'ya hareketinin İdlib'deki durumun kötüleşmesi halinde sürebileceğini bildirildi. Bakan Aksoy konuyla ilgili, "Ülkemizin sığınmacı politikasında bir değişiklik yoktur. İdlib'deki gelişmeler mevcut göç baskısını artırmakta" ifadelerini kullandı.

- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Putin'in İdlib'deki saldırıya ilişkin telefon  görüşmesi yaptığını söyledi ve konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

- Belçika'nın başkenti Brüksel'de İdlib gündemiyle NATO olağanüstü toplandı. Nato Genel Sekreteri Jens Stoltenberg önemli açıklamalarda bulundu.

- Koronavirüs tüm dünyaya hızla yayılmaya devam ediyor. Azerbaycan'da İran'dan gelen bir Rus vatandaşında korona virüsü tespit edildi. Ayrıca edinilen son bilgilere göre yeni tip koronavirüs, Sahraaltı Afrika'da da ilk kez Nijerya'da görüldü. Nijerya'da çalışan İtalyan vatandaşının koronavirüse yakalandığı tespit edildi. Yolcunun Lagos'a İstanbul üzerinden geçtiği öğrenildi.

- Almanya'nın Hanau kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne bağlı Hanau Camisi'ne posta yoluyla Hanau'da hayatlarını kaybedenlere ve Müslümanlara yönelik ırkçı bir mektup gönderildi.

- 28 Şubat 2020 Cuma günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %3.67 azalarak 106.365, Dolar %0.36 artarak 6.2229, Euro %0.27 artarak 6.8401, Altın %0.65 azalarak 324.10, Petrol %2.13 azalarak 50.63, Bono %3.50 artarak 12.41'den işlem gördü.

- 29 Şubat 2020 Cumartesi günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 8, İstanbul 10, İzmir 13, Antalya 16, Edirne 11, Bursa 10, Kastamonu ve Sivas 9, Trabzon 13, Erzurum 3, Van 3, Diyarbakır 13, Hatay 17, derece olacak.

OGÜNhaber