28 Temmuz 2020 Salı Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 28 Temmuz 2020 Salı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram uyarısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu bayramda çok ama çok dikkat edilmesini milletimden özellikle rica ediyorum. Malum diyoruz ya; özellikle, temizlik, maske, mesafe bu konuya çok dikkat edeceğiz. Bu şekilde de limiti iyice aşağıya çekmemiz lazım ki şu beladan kurtulalım" dedi.

Trump: "İkinci bir Kovid-19 aşısı denemesinde daha birkaç gün içinde son aşamaya geçilecek"
ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan ilaç şirketi Moderna'nın Kovid-19 aşısı çalışmalarında son aşamaya geçmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Trump, " İkinci bir Kovid-19 aşısı denemesinde daha birkaç gün içinde son aşamaya geçilecek." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse umutsuzluğa kapılmasın
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Önümüzdeki süreç parlak bir süreç. Yeter ki sandığı koysunlar. Koyarlar mı? Bilmiyorum. Bir kişi karar verecek olan. Cesareti varsa sandığı koyar ve herkes boyunun ölçüsünü alır.' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’dan Ali Erbaş açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ayasofya’da okuduğu cuma hutbesindeki ifadelerle tepki çeken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'la ilgili "Hutbede Atatürk'e dil uzatılması diye bir şey söz konusu değil. Çünkü Atatürk bu vakfiyeyi ortadan kaldırmış değil" dedi.

Bakan müjdeyi verdi: Burs ve kredi ödemeleri başladı
Öğrencilerin beklediği burs ödemeleri bugün başlıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı yükseköğrenim öğrencilerinin Ağustos ayı burs ve kredi ödemelerinin bugün (28 Temmuz) itibarıyla başladığını açıkladı.

Karayolları’na bağlı köprü ve otoyollar bayramda ücretsiz
Kurban Bayramı tatilinde Karayolları'na bağlı olan köprü ve otoyollar ücretsiz olacak. Özel sektörün işlettiği Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi projeler bağlantı yollarıyla birlikte ücret almaya devam edecek.

15 Temmuz gecesi darbecilere direnen komutan emekli edildi
Balyoz kumpasından 3 yıl hapis yatan ve 15 Temmuz gecesi Jandarma Genel Komutanlığı'nda darbecilere karşı direnen ilk isimlerden dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu emekliye sevk edildi...

Pınar Gültekin'in katilinin yeni görüntüleri ortaya çıktı
Muğla'da vahşice katledilen 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı'nın yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Eski başbakana rekor hapis cezası
Malezya'nın eski başbakanı Najib Rezak'a kara para aklama, dolandırıcılık, usulsüzlük ve rüşvet gibi suçlardan rekor ceza verdi. Mahkeme, her kara para aklama cezası için 10 yıl hapis cezası verirken, gücün kötüye kullanılmasından 12 yıl ve 3 yolsuzluk suçundan 30 yıl hapis cezası verdi.

İnternetten tanıştığı kadın evli çıkınca intihar etmeye çalıştı
Kocaeli'de internetten tanıştığı kadın evli çıkınca intihar girişiminde bulunan bir kişi polisin bir buçuk saatlik çalışması sonucu ikna edildi. Olay anlarında çevrede bulunan kimi vatandaşların çekirdek yediği gördüldü kimileri de sosyal medya hesaplarından canlı yayın yaptı.

28 Temmuz 2020 Salı günü borsa piyasaları, BIST %1.34 azalarak 1.180, Dolar %1.13 artarak 6.9385, Euro %0.91 artarak 8.1381, Altın %0.25 artarak 430.13, Petrol %0.02 artarak 43.91, Bono %5.20 artarak 11.12'den işlem gördü.

29 Temmuz 2020 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 32, İstanbul'da 34, İzmir'de 38, Antalya'da 35 derece olacak.
OGÜNhaber