29 Ağustos 2022 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 29 Ağustos 2022 Pazartesi

"Utanmadan sıkılmadan 'İşsizlik var' diyorlar, ne işsizliği ya"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting ve toplu açılış töreni için Kütahya'ya geldi. Burada yaptığı konuşmasında, işsizliğe değinen Erdoğan, "Bir de utanmadan, sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var, ne işsizliği ya. Yeter ki iş istesin vatandaş iş. Ama ne diyor, 'Benim istediğim gibi iş yok" dedi.

"Hakkımız olan nükleer enerjiden vazgeçmeyeceğiz"
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, nükleer enerji kullanımının İran’ın doğal hakkı olduğunu belirterek, “Nükleer enerji bizim en doğal hakkımız. Hakkımız olan nükleer enerjiden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Telsizlerle haberleşen göçmen kaçakçıları 3 aylık takibin ardından yakalandı
İzmir'in Karaburun ve Seferihisar ilçeleri ile Muğla'nın Marmaris ilçesinde, yasa dışı geçişleri organize ettiği belirlenen insan kaçakçılığı şebekesi, 3 aylık takibin ardından enselendi. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan şebeke üyelerinin adreslerinde yapılan aramada ele geçirilen el telsizleri ile, haberleşme yaparak jandarma baskınlarına karşı önlem aldığı öğrenildi.

Gülşen'in avukatından tahliye kararıyla ilgili açıklama
Şarkıcı Gülşen, İmam Hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından başlatılan soruşturma çerçevesince tutuklanmış, Gülşen’in avukatı Cuma günü karara itiraz etmişti. Mahkeme tarafından değerlendirilen itiraz kabul edilerek, Gülşen'in ev hapsiyle tahliye edilmesine karar verildi. Gülşen’in avukatı Emek Emre tahliye kararıyla ilgili açıklama yaptı. Emre açıklamasında “Oradaki sözler müvekkilin isnat ettiği suçun oluşması için yeterli değil” dedi.

Almanya'da 9 euroluk bilet uygulamasının devamı için protesto
Almanya’nın başkenti Berlin’de aylık 9 euroluk toplu taşıma bileti uygulamasına devam edilmesi için halk gösteri düzenledi. Ucuz bilet uygulamasının devam ettirilmesi için şimdiye kadar 450 bin imza toplanırken, federal hükümet ve eyalet hükümetleri çözüm arayışına girdi. Bazı eyaletler federal hükümetten bağımsız olarak halkı rahatlatıcı yeni ucuz aylık bilet planları yapıyor.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.23 artarak 3.153, Dolar %0.17 artarak 18.1957, Euro %0.61 artarak 18.2080, Altın %0.06 artarak 1.016.55, Petrol %1.13 artarak 100.13, Bono %1.30 azalarak 14.47'den işlem gördü.

Hava Durumu
29 Ağustos 2022 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Güneşli 36, İstanbul Yağmurlu 32, İzmir ve Antalya Yağmurlu 30 derece olacak.
OGÜNhaber