29 Ekim 2020 Perşembe Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri....

Haber Turu 29 Ekim 2020 Perşembe

Cumhuriyet Bayramı törenleri Anıtkabir’de başladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki devlet erkanı ile birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin önünü kesmeye yönelik içeriden ve dışarıdan gelen saldırılar, mücadele azmimizi güçlendirmekte, kararlılığımızı daha da arttırmaktadır. Zaferlerle dolu şanlı mazimizden cesaret alarak birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde ortak geleceğimize doğru yürümeye davam edeceğiz" mesajını verdi.

Kapadokya’da gökyüzünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’da, Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla çok sayıda balon bu sabahki uçuşlarında sepetlerine Türk Bayrağı astı.

Mevlid Kandili idrak edildi
islam alemi, Kadir gecesinden sonra en kıymetli gece olarak kabul edilen Mevlid Kandilini idrak etti. Eller semaya rabbimizden af dilemek için yükseldi. Yurdun dört bir tarafında Mevlid kandili dolayısıyla düzenlenen programlarda Kuran-ı Kerimler okundu, dualar edildi.

İstanbul merkezli 12 ilde DHKP-C operasyonu: 90 gözaltı
İstanbul polisi tarafından terör örgütü DHKP-C’ye yönelik 12 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında avukatların da bulunduğu 90 şüpheli gözaltına alındı.

Çilingirle girdiği evde eski eşini öldüren zanlı tutuklandı
Çankırı’da çilingir yardımıyla kapısını açtırdığı evde eski eşini öldüren Mesut Açıkgöz çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Otoyol ve köprüler ucuzlayacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2021 yılında otoyol ve köprülerde uygulanması düşünülen ‘dinamik tarife’ modeli için çalışmalara başlıyor.

Taksim’de sağanak yağış etkili oldu
İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış Taksim’de de etkili oldu.

Hava Durumu
30 Ekim 2020 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 19, İstanbul'da 18, İzmir'de 21, Antalya'da 22 derece olacak.
OGÜNhaber