WebTV - 3 Ağustos 2018 Cuma, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 3 Ağustos 2018 Cuma

Çavuşoğlu'ndan kritik görüşme sonrası ilk açıklama
ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo ile Singapur’da görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşme sonrası ilk açıklamasını yaptı.

İstanbul'da Deaş operasyonu, 38 gözaltı
İstanbul’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonlarda tamamı yabancı uyruklu 38 şüpheli yakalandı.

6 terörist daha etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı, Hakkari Şemdinli kırsalında gerçekleştirilen operasyonlarda 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Lüks villaya 44 milyonluk uyuşturucu operasyonu
İstanbul Büyükçekmece’de uyuşturucu hap imalathanesine dönüştürülen havuzlu bir villaya düzenlenen operasyonda piyasa değeri 44 milyon lirayı bulan 2 milyon 200 bin extacy hap ele geçirildi.

Bedelli askerlik Resmi Gazete'de
Askerlik Kanunu ile Diğer Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Zam şampiyonu limon oldu
TÜİK verilerine göre temmuz ayında zam şampiyonu fiyatı yüzde 12,86 artan limon olurken erik yüzde 23,66’lık düşüşle fiyatı en fazla düşen ürün oldu.

Adalar sokaklarında 'Payitaht'lar dolaşacak
İETT Genel Müdürlüğünün talebi üzerine Denizli’de bir firma tarafından üretilen ve yüzde 75’i yerli olan elektrikli faytonlar kısa süre içerisinde İstanbul’un Adalar ilçesi sokaklarında olacak. Payitaht ismi verilen faytonlar hayvan hakları ihlallerini de ortadan kaldıracak.

Milli Park ziyaretçi rekoruna koşuyor
Türkiye’nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’daki Dilek Yarımadası Milli Parkı yılın ilk 7 ayında ziyaretçi akınına uğradı. Milli parka 7 ayda 200 bin araç giriş yaparken, 600 bin kişi de ziyarette bulundu.

530 yıldır hafız yetiştiriyor
Amasya’da sekizgen planlı binasıyla dikkat çeken Büyük Ağa Medresesi’nde 530 yıldır hafızlar yetişiyor.

Ebabil kuşu yardım bekliyor
Yenibosna’da iki kardeş, yolda nadir görülen bir kuş türü olan Ebabil Kuşu buldu. Eve getirilen kuşun verdikleri hiçbir şeyi yemediğini söyleyen aile, kuşun kurtarılması için yetkililerden yardım bekliyor.

Büyükçekmece'de Manuş Baba rüzgarı
Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde sahne alan sevilen sanatçı Manuş Baba, sevilen şarkılarını hayranları için söyledi.

Ekonomi Vitrini
BİST % 1,02 yükselerek 95,504, Dolar % 0,42 yükselerek 5,0895, Euro % 0,27 yükselerek 5,8917, Altın % 0,83 yükselerek 198,47, Petrol % 0,14 yükselerek 73,55, Bono % 0,46 azalarak 21,68'ten işlem gördü.

Yarın kara ve denizlerimizde hava nasıl olacak?
4 Ağustos 2018 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da  31, İstanbul'da 33, İzmir'de 37, Antalya'da 32 derece olacak.
OGÜNhaber