3 Ağustos 2021 Salı Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 3 Ağustos 2021 Salı

Türkiye'de son durum
Türkiye'de son 24 saatte 22 bin 898 kişinin testi pozitif çıktı, 91 kişi yaşamını yitirdi. Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan toplam aşı miktarı saat 23.15 itibarıyla 73 milyon 839 bin 405'e yükseldi.

Bakan Kurum: Bugün bir olma günüdür, siyaset yapma günü değildir
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'nın Manavgat ilçesi Gebece Mahallesi'nde orman yangınları nedeniyle incelemelerde bulundu, yangın söndürme çalışmalarına katılan itfaiye ekipleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Kurum, Bugün bir olma günüdür, siyaset yapma günü değildir. Bugün buradaki olaylar üzerinden rant devşirme günü değildir. Bugün su olup yangının üzerine atma günüdür. Harç olup yeni yuva yapma günüdür.“ ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli: Sütçülerde yangın seyrimiz iyiye doğru gitmektedir, akşama daha iyi netice alabileceğimizi düşünüyorum
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı Çandır köyünde yangınla ilgili çalışmaları yerinde takip etti. Yangının 3 köy ve 2 mahallede devam ettiğini belirten Bakan Pakdemirli, “Yangın seyrimiz iyiye doğru gitmektedir. Akşam saatleri itibariyle daha iyi neticeye ulaşabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Antalya'da alevler bir mahalleye daha yaklaştı, ekipler teyakkuza geçti
Antalya’nın Manavgat ilçesinde bir haftadır devam eden orman yangını şiddetli rüzgarın da etkisi ile büyüyerek Kızıldağ Mahallesi'ne doğru ilerlemeye başladı. Ekipler ise mahalleye giden yol üzerinde teyakkuza geçerek yangının yolun karşısına geçmemesi için seferber oldu. Mahalle halkı da yangının göründüğü alana gelerek olası bir tehlike anında tahliye için hazır beklemeye başladı.

Seydikemer yangını tekrar başladı
Muğla’da 6 gündür devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ederken, bugün daha da artan sıcakla birlikte pek çok bölgede alevler yeniden yükselmeye başladı. Seydikemer ilçesinde dün gece yarısı dört ayrı noktada çıkan ve kontrol altına alınan bölgede çıkan yangın büyüyerek etkisini arttırırken, üç mahallenin tahliye edilmeye başlandığı öğrenildi.

Vücuduna ait bazı parçalar bulunamayan Azra'nın babasından DNA örneği alındı
Azra Gülendam Haytaoğlu’nun ormanlık alanda bulunan vücudunun parçaları eksik olduğu için dün gece babası Mustafa Haytaoğlu’ndan DNA örneği alındı. Cinayet zanlısı M.M.A. ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan zanlı, “canavarca hisle adam öldürmek” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.34 artarak 1.404, Dolar %0.82 artarak 8.4165, Euro %1.03 artarak 10.0253, Altın %0.65 artarak 489.89, Petrol %2.17 azalarak 71.31, Bono sabit değerinde kalarak 18.59'dan işlem gördü.

Hava Durumu
4 Ağustos 2021 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Güneşli 36, İzmir Güneşli 40, Antalya Güneşli 43 derece olacak.
OGÜNhaber