3 Ekim 2019 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 3 Ekim 2019 Perşembe

-Hatay'ın Belen ilçesinde Amanos Dağları'nda yürütülen operasyona giden zırhlı askeri aracın uçuruma yuvarlanması sonucu 2 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Estonya’nın Ankara Büyükelçisi Annely Kolk’u kabul etti.Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabulde Büyükelçi Kolk, Erdoğan’a güven mektubu sundu.
 
-Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kayseri’deki yatırımlara ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Biz ihtiyaçları tespit eder, gereğini yaparız” dedi.,
 
-Anayasa Mahkemesi, şu an cezaevinde bulunan eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi. Karar sonrası Önder’in cezaevinden serbest bırakılması bekleniyor.
 
-Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan dün katıldığı bir televizyon programında konuştu. 'Ben Türkiye’nin liderinin oğluyum diye hiçbir şey yapmayacak mıyım? Ben birisinin bir işini çözmek için bir kuruş alıyorsam bu rant amacıyladır. Devletin buna karşı önlemi mal beyanıdır. Ben 5 yıllık süreden daha kısa sürede bu mal beyanını verdim”dedi.
 
-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski başkan Melih Gökçek hakkında mesnetsiz iddialarla halk arasında korku ve panik yarattığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Gökçek, Ankara’da içme suyunun kirli olduğunu iddia ederek, ishal salgınını bu kirliliğe bağlamıştı.
 
-Kamu kurumlarının İBB yönetiminin değişmesiyle iştirak şirketi Hamidiye Su ile anlaşmalarını bitirmelerine yönelik tepkiler büyürken Kadıköy Belediyesi Hamidiye Su ile anlaşma imzaladı. İBB'nin iştirak şirketi ile yeni bir sözleşme imzalayan Kadıköy Belediyesi artık tüm birimlerinde Hamidiye Su kullanacak. Anlaşma kapsamında 19 birim için aylık ortalama 950 adet damacana, 27 bin adet pet şişe su alımı yapılacak.

-İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü’nde bulunan Cerrahpaşa Veteriner Fakültesinde deprem sonrası yapılan incelemelerde hasar tespit edildi ve binanın bosaltılmasına karar verildi. Öte yandan depremde hasar gören yurt binaları da 6 Ekim'e kadar tahliye edilecek.
 
-Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İpsala Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonda 335 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

 -Irak'ta yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmetlerinin eksikliğini protesto edenler sokaklarda... Gösterilerde polis müdahalesi sonucu ölenlerin sayısı artıyor. Reuters haber ajansı 'son dakika' gelişmesi olarak aktardığı haberle, başkent Bağdat'ta hükümet binaları ve elçiliklerin bulunduğu Yeşil Bölge'de bir patlama gerçekleştiğini duyurdu. Bağdat'da ikinci bir bildirime kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
 
-ABD'de yeni yayımlanan bir kitap, Başkan Donald Trump'ın, göçmen akışını durdurmak için ülkeye girmeye çalışan göçmenlerin bacaklarına ateş edilmesi önerisinde bulunduğunu iddia ediyor.New York Times gazetesinden iki gazetecinin hazırladığı kitapta, ülkenin güneyindeki Meksika sınırından geçişleri durdurmak amacıyla Trump'ın aşırı yöntemlere baş vurmak istediği ifade ediliyor. Beyaz Saray kitaptaki iddialarla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
 
-İstanbul Bayrampaşa'da kendilerini SGK müfettişi olarak tanıtan 2 kişi esnafı dolandırdı. Şüpheliler aynı gün içerisinde bir kafede otururken polis tarafından yakalandı.ddiaya göre kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettişi olarak tanıtan iki kişi esnafı çeşitli belgeleri eksik bahanesiyle dolandırıyordu. Dolandırıldığını anlayan esnafın durumu polis ekiplerine bildirmesi üzerine Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı.
 
-Sakarya-Marmaris seferini yapan yolcu otobüsü, Ula-Akyaka yolu Sakar rampası mevkisinde yanmaya başladı. 35 PK 671 plakalı otobüs yolcular tahliye edildikten sonra söndürüldü. İtfaiye ekiplerince söndürülen yangında, otobüs kullanılamaz hale geldi.
 
-Kişisel Verileri Koruma Kurulu Facebook'a kişisel verilerin korunmasına yönelik ihlal gerekçesiyle 1 milyon 600 bin TL (280 bin dolar) ceza verdi. Binlerce Türk'ün cep telefonu numarası ele geçirildi. Toplam kaç kişinin kişisel verilerinin sızdığı bilinmiyor.

-BİST %0.39 artarak 103.917, Dolar %0.19 artarak 5.7111, Euro %0.24 artarak 6.2654, Altın %0.06 artarak 275.17, Petrol %0.10 azalarak 57.63, Bono %1.91 azalarak 13.87 den işlem gördü.

-4 Ekim Cuma günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları Ankara 28 ,İstanbul ve İzmir 29,  Antalya 27 derece olacak. 
OGÜNhaber