3 Eylül 2020 Perşembe Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 3 Eylül 2020 Perşembe

Binali Yıldırım'ın korona testi pozitif çıktı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski Başbakan ve eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım’ın Ankara Şehir Hastanesinde yapılan Covid-19 testlerinin pozitif çıktığını ve şu an için durumlarının iyi olduğunu, Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ı evde tedavileri için hastaneden uğurladıklarını bildirdi.

Bakan Akar’dan Ege’de uçuş
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri’nin yeni uçuş eğitim yılının açılışını Ege’nin kuzeyine yaptığı özel uçuşla gerçekleştirdi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün de eşlik ettiği dörtlü kol uçuşunda Bakan Akar, Çanakkale Şehitler Abidesi’ni selamladı.

Yıldırım-9 Şenyayla Operasyonu başlatıldı
Bölücü terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Muş, Bingöl ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlıklarınca “Yıldırım-9 Şenyayla Operasyonu" başlatıldı.

Tıka basa dolu otobüsler pes dedirtti
Korona virüs salgınına karşı getirilen yolcu kısıtlamasına rağmen Avcılar-Esenyurt hattında çalışan özel halk otobüsünde sosyal mesafe kuralı bir yana, araç içerisinde ayakta duracak yer bile olmaması pes dedirtti. Polis ekipleri tarafından durdurulan araca ceza kesildi.

Ekipler, otomobilde kitli kalan çocuğu kurtarmak için ter döktü
Sivas’ta otomobile kendini kilitleyen 2.5 yaşındaki çocuk, bir saat sonra kurtarıldı.

Navtex ilan edilen bölgede atış eğitimi yapılacak
Doğu Akdeniz için yeni Navtex ilan edildi. Bölgede 29 Ağustos-11 Eylül arasında atış eğitimi yapılacak.

Aksungur 59. uçuş testini tamamladı
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin göz bebeği Aksungur, 59’uncu test uçuşunu tamamladı.

Ekonomi Vitrini
3 Eylül 2020 Perşembe günü borsa piyasaları; BIST %0.54 azalarak 1.078, Dolar %0.89 artarak 7.4484, Euro %0.74 artarak 8.8185, Altın %0.58 artarak 463.91, Petrol %1.85 azalarak 43.61, Bono sabit değerinde kalarak 13.22'den işlem gördü.

Hava Durumu
4 Eylül 2020 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 37, İstanbul'da 29, İzmir'de 32, Antalya'da 38 derece olacak.
OGÜNhaber