3 Haziran 2020 Çarşamba Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 3 Haziran 2020 Çarşamba

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 Haziran Türkiye günlük koronavirüs tablosunu paylaştı. Türkiye'de son 24 saatte 786 vaka daha tespit edildi. Can kaybı ise 22 artarak toplam 4.585'e yükseldi. Koca, Twitterdan yaptığı açıklamada; "Toplam test sayımız 2,1 milyonu geçti. İyileşen hasta sayımız 130 bin. Yoğun bakıma ihtiyaç duyan hasta sayımız azalıyor. Gelecek günler, el hijyenine özene; maske + sosyal mesafe kuralının her ikisine uymamıza bağlı. DAHA İYİ TEDBİR, daha iyi sonuçtur." ifadelerini kullandı.

- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen "Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı"nda konuştu. Varank, "Yüksek nitelikli iş gücünün sanayiye entegre olmasını amaçlayan Sanayi-Doktora Programımızın sonuçları bugün belli oldu. 47 üniversitenin 147 sanayi kuruluşuyla yaptığı 188 projeyi destekleyeceğiz" dedi.

- TBMM Adalet Komisyonu, Adalet Başkanvekili Yılmaz Tunç başkanlığında Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ni görüşmek üzere toplandı. Basın mensuplarının görüntü almasından sonra komisyon basına kapalı olarak toplantısına devam etti.

- Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Michelle Bachelet, ABD'de George Floyd'un öldürülmesiyle başlayan protestoların yalnızca polislerin siyahilere yönelik şiddetini değil, aynı zamanda sağlık, eğitim, istihdam gibi alanlardaki ırk ayrımcılığı ve eşitsizlikleri de ortaya çıkardığını ifade etti.

- Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi’nin müsteşarı Hişam Davut, 10 Haziran’da ABD ile yapılacak stratejik müzakerelere yönelik açıklamalarda bulundu. Irak hükümeti, ABD ile yapılması planlanan stratejik müzakerelerde ülkenin egemenliği ve iş birliğinin ele alınacağını bildirdi.

- Bağcılar’da bulunan ayakkabı fabrikasında çalışan işçiler maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Fabrika önünde toplanan kalabalık grup maaşlarının verilmesini istedi.

- Manisa'nın Soma ilçesinde sabah saatlerinde, bir ticari araç ile otomobilin, kavşakta çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2'si Suriye uyruklu 3 kişi ağır yaralandı. Yaralılar, Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

- Şişli’de çıkan kavgada 1 kişi, silahla vurularak yaralandı. Olayın ardından operasyon düzenleyen polis, 4 şüpheliyi gözaltına alırken, evde yapılan aramada kılıç, bıçak ve pompalı tüfek ele geçirildi. Polisteki işlemlerinin ardından 30 Mayıs’ta adli makamlara sevk edilen şüphelilerden Sercan Ö. ve Şahin B. hakkında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Tedavisi tamamlanan Osman Y. ve Kadir G. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

- Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı güçler, başkent Trablus’ta bulunan Trablus Uluslararası Havaalanı’nı Hafter güçlerinden kurtarmak için operasyon başlattığını duyurdu.

- ABD’de siyahi George Floyd’un öldürülmesinin ardından başlayan olaylar giderek şiddetini arttırıyor. Beyaz Saray önünde de gerçekleştirilen eylemler ülke geneline yayıldı. İsyan ateşine dönen protestolarda mağazalar yağmalanıyor. ABD’nin St.Louis kentinde yağmacılar bir mağazayı korumaya çalışan emekli polis David Dorn’u öldürdü.

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tespit edildiği kişi sayısı dünya genelinde 6 milyon 452 bin 703'e ulaştı. Virüs nedeniyle 382 bin 484 kişi öldü, virüs tespit edilen 3 milyon 67 bin 681 kişi iyileşti. ABD, en fazla vaka ve ölümün görüldüğü ülke oldu. Ülkede 1 milyon 881 bin 205 kişide Kovid-19 tespit edilirken, salgın nedeniyle 180 bin 59 kişi yaşamını yitirdi.

- 3 Haziran 2020 Çarşamba günü borsa piyasaları; BIST %0.58 artarak 108.719, Dolar %0.93 artarak 6.7675, Euro %0.99 artarak 7.5755, Altın %0.47 artarak 373.89, Petrol %1.49 azalarak 38.98, Bono %8.23 artarak 8.81'den işlem gördü.

- 4 Haziran 2020 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da ve İstanbul'da 22, İzmir'de 26, Antalya'da 25 derece olacak.
OGÜNhaber