3 Mart 2021 Çarşamba Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri

Haber Turu 3 Mart 2021 Çarşamba

Yunanistan’da 5.9 büyüklüğünde deprem
Yunanistan’ın Elassona kenti yakınlarında meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde 3 kişi yaralandı.
Yunanistan’ın Elassona kentinin 21 kilometre güneybatısında yerin 8 kilometre derinliğinde yerel saatle 12.16 sıralarında 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Elassona Yunanistan Jeodinamik Enstitüsü, merkez üssü Elassona’dan 7 kilometre uzaklıkta bir bölge olan ana depremden 3 dakika sonra 4.4 büyüklüğünde bir artçı sarsıntının daha kaydedildiğini bildirdi.

CHP heyeti Diyarbakır'da iyi karşılanmadı
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aileler, kendilerini ziyarete gelen CHP'li milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Özgür Özel'e tepki gösterdi. Ailelerden Celil Begdaş, "18 aydır gelmediler, buraya bizi kandırmaya gelmişler. Kendi kendilerini kandırdılar" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Apartman Görevlileri Buluşması'nda konuştu
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Apartman Görevlileri Buluşmasının açılışında konuşma gerçekleştirdi.
Cümlelerine kapıcıları selamlayarak başlayan Kılıçdaroğlu, “Her gün çalışan doğru dürüst bayramı ve tatili bile olmayan yüz binlerce insanın sorunuyla acaba siyaset kurumu ilgilendi mi? Acaba bu ülkeyi yöneten insanlar, bunların bir derdi var mıdır diye geldi mi? Hayır. Bize oy verin diye geldiler sadece. Beni iyi tanımanızı isterim. Benim dostlarım vardır. O dostlarımın başında da sizler gelirsiniz. Bütün apartman görevlileri benim dostlarımdır. Alın teri dökenlerin tamamı benim dostlarımdır” diye konuştu.

Türkiye ile KKTC arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması imzalandı
Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması imzalandı. Temel hedefi yatırımlar olan ve içeriğinde bu yıl KKTC’ye 2,5 milyar liralık kaynak aktarılması olan anlaşmaya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve KKTC Başbakanı Ersan Saner imza attı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC Başbakanı Ersan Saner ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Görüşmenin ardından 2021 Türkiye-KKTC İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması imzalanarak, ortak basın toplantısı düzenlendi.

Bakan Kasapoğlu: Amacımız herkesin sağlıklı bir şekilde bir araya gelmesini sağlamak
Korona virüs sürecinde kademeli normalleşmenin başlamasının ardından müsabakalara belirli oranda seyirci alınmasına ilişkin Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Taraflarla, ilgili federasyonumuzla da bir araya geleceğiz. Amacımız taraftarıyla, yöneticisiyle, oyuncusuyla herkesin güzel bir şekilde, sağlıklı bir şekilde bir araya gelmesini sağlamak” dedi.
OGÜNhaber