3 Nisan 2020 Cuma Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 3 Nisan 2020 Cuma

- 2020 yılının ilk 3 ayının enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon Ocak ayında yüzde 1,35, Şubat ayında yüzde 0,35, Mart ayında ise yüzde 0,57 arttı.

- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, koronavirüs salgını nedeniyle elektrik ve doğalgaz faturaları için yeni bir düzenleme yaptı. Söz konusu düzenleme, sadece karantinaya alınan, idari kararlarla sayaç okumalarının durdurulduğu yerleşim yerleri ve sayaç okuma yapan çalışanların sosyal mesafelerini koruyamayacağı durumlarda geçerli olacak ve 3 ay süreyle uygulanacak. Bu kapsamda, sayaç okunamayan tüketiciler için mevsimsellik de dikkate alınarak tüketicinin son 2 yılın ilgili ayına ait tüketim ortalamaları üzerinden veya tüketicinin geçmiş tüketimi olmaması durumunda kendi beyanına göre kıyasen faturalandırma yapılacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP'li belediyelerin dayanışma kampanyasına ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dayanışma yerine ayrışma peşinde olanlara izin vermeyeceğiz. Kendilerini devletin üstünde görenlere milletimiz hak ettiği cevabı verecektir" açıklamasına karşılık olarak İmamoğlu, 'Kimin ne dediği beni ilgilendirmiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anayasa'nın öngördüğü şekliyle devletin ta kendisidir. Devlet eliyle insanlarına katkı sunma konusunda kimsenin fetvasına da ihtiyacı yoktur.' dedi.

- ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip Corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle maske takılması tartışmasına ilişkin, "Maske takılması konusunda karar vereceğiz. İnsanlar maske takmak istiyorsa takabilirler. Ancak çoğu zaman şal ile yüzünüzü kapatmak daha iyi." dedi.

- Koronavirüs salgınında vaka tanımı değiştiği, Sağlık Bakanlığı'nın bundan böyle sadece öksürük şikayeti olana da test yapılmasına karar verdiği belirtildi.

- Van'da sabah saat 8.44'te 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ardından 12.42 sıralarında 4.3'lük bir deprem daha oldu. Depremlerin sonrasında herhangi bir can kaybı olmadığı açıklandı.

- AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM Adalet Komisyonundaki görüşmelerine başlandı.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İGDAŞ'ta çalışan Bengül Demirel corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Bengül Demirel’in 16 Mart tarihinde kronik rahatsızlığı nedeniyle izne ayrıldığı öğrenildi.

- Yeni tip koronavirüs nedeniyle dünya çapında vaka sayısı 1 milyonu, ölü sayısı 53 bini, Türkiye'de ise vaka sayısı 18 bini, ölü sayısı ise 350'yi geçti. Amerika'da kısa bir süre önce 5 bini geçen ölü sayısı şu an itibariyle 6 bini geçti. İspanya'da bir günde 932 kişi, İran'da ise 134 kişi daha hayatını kaybetti.

- ABD merkez bankası Fed'in bilançosu, bankanın koronavirüs salgını ortamında piyasa düzenini tekrar sağlamak için Hazine tahvilleri ve mortgage destekli menkul kıymet alımı yapmasından dolayı 5.81 trilyon dolarlık rekor büyüklüğe ulaştı.


- 3 Nisan 2020 Cuma günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.11 azalarak 89.410, Dolar %1.53 artarak 6.7154, Euro %0.60 artarak 7.2530, Altın %1.34 artarak 348.01, Petrol %7.88 artarak 32.30, Bono %3,16 azalarak 11.95'den işlem gördü.

- 4 Nisan 2020 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 15, İstanbul'da 11, İzmir ve Antalya'da 20 derece olacak.
OGÜNhaber