30 Kasım 2019 Cumartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 30 Kasım Cumartesi

Rusya ile 12. kara devriyesi yapıldı

Milli Savunma Bakanlığı, Rus askerleri ile Fırat’ın doğusunda icra edilen Onikinci Kara Devriyesi tamamlandığını açıkladı.

HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 89’uncu günde devam ediyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti 89’uncu gününde de devam ediyor.

Çaykara ilçesindeki yangın kontrol altına alınarak söndürüldü

Trabzon’u Çaykara ilçesine bağlı Yaylaönü (Haros) mahallesinde gece 00.00 sularında 2 evde çıkan yangın söndürülürken, soğutma çalışmaları günün ilk saatlerine kadar sürdü.

KDV ve tapu harcı indirimi sona eriyor

Konut kredisi faizleri yüzde birin altına düştü konut satışları arttı. Bu indirimlere KDV ve tapu harcı da eklenince satışlar adeta patladı.

Arnavutluk’ta deprem sonrası 500 yıllık Preza Kalesi’nin duvarları yıkıldı

Arnavutluk’ta yaşanan depremin ardından tarihi eserlerde büyük hasar gördü. Restoresi Türkiye İşbirliği Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yapıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Preza Kale Cami’si de, etrafını çevreleyen surlar da yıkıldı. Yıkılan surlar ve çevresi drone ile havadan görüntülendi.

Sığırcık kuşları gökyüzünü adeta bulut gibi kapladı

Pendik semalarında uçan sığırcık kuşlarının oluşturduğu görsel şölen, görenleri hayran bıraktı. Gökyüzünü adeta bulut gibi kaplayan sığırcık kuşlarının düzenli ve hızlı bir şekilde uçuşu renkli görüntülere sahne oldu.

Halk otobüsüne binen sokak köpeği yolcuların maskotu oldu

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde durakta duran halk otobüsüne bir anda binen köpek renkli anların yaşanmasına sahne oldu. Sürekli toplu taşıma araçlarına bindiği öğrenilen köpeğin yolculuğu güvenlik kamerasına yansıdı.

Bodrum’da mandalina hasadı başladı

Gazoz, reçel, cips, lokum, kolonya, un gibi birçok ürün ile damakları tatlandıran Meşhur Bodrum mandalinasının hasadı başladı. Bu sene mandalinaların verimi 2 katına çıktı. Mandalinadan bin bir çeşit ürün çıkaran üreticiler mandalina bahçelerinin ranta kurban gitmemesini istedi.

Euroleague rekoru İstanbul'da kırıldı

THY Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Anadolu Efes'in Bayern Münih'i 104-75 yendiği maçta 49 sayı üreten ABD'li basketbolcu Shane Larkin, bu organizasyonda bir müsabakada en fazla sayı atan oyuncu olma başarısı gösterdi.

Hava Durumu

1 Aralık 2019 Pazar günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 8, İstanbul 11, İzmir 15, Antalya 20 derece olacak.
OGÜNhaber