30 Mayıs 2020 Cumartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 30 Mayıs 2020 Cumartesi

- ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) ABD'nin "esaslı reform" taleplerini yerine getirmediğini belirterek, "Bugün Dünya Sağlık Örgütü ile ilişkimizi sonlandırıyoruz." açıklamasında bulundu.

- Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanlığının Ayasofya'da Kur'an-ı Kerim okunmasına ilişkin açıklamalarına, "Türkiye, Ayasofya’nın ne dünya çapındaki abidevi niteliğine ne de 1972 UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme’ye aykırı hareket etmiştir." ifadeleriyle tepki gösterdi.

- Ölüm tehditleri içeren mesajlar aldığı ortaya çıkan Uluslararası Hrant Dink Vakfı ve Rakel Dink'e liderlerden destek mesajları geldi. Rakel Dink'i telefonla arayan Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Davutoğlu destek mesajı verdi. Twitter hesabından açıklama yapan Ali Babacan ise, Rakel Dink ve vakfı yalnız bırakmayacaklarını ifade etti.

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana'da CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım'ın tutuklanmasına neden olan olaya ilişkin konuştu. Kaymakamın korumasının silah çektiği görüntüleri yalanlayan Soylu, " Bir silah hadisesi filan yok. Böyle bir görüntü de böyle bir durum da yok" dedi.

- Turizmde beklenen kısıtlamalar belli şartlar dahilinde genişletiliyor. THY da iç hat seferlerine 4 haziran'da başlıyor.

- Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, "Washington, bu zamanda sağlık alanındaki etkileşimle ilgili uluslararası hukuka darbe vuruyor." dedi.

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 6 milyonu aştı. Dünya genelinde virüs nedeniyle 366 bin 415 kişi yaşamını yitirdi, virüs bulaşan 2 milyon 655.955 kişi iyileşti.

- ABD'nin Minneapolis kentinde, siyahi Amerikalı George Floyd'un ölümüne neden olduğu suçlamasıyla dün tutuklanan polis memuru Derek Chauvin'in eşi, boşanmak istediğini avukatı aracılığıyla duyurdu.

- Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Köseler köyünde, iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada ilk belirlemelere 5 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Köyde, jandarma geniş güvenlik önlemleri alırken, saldırıyı geçekleştiren iki kişinin kaçtığı öğrenildi.

- Yılmaz Özdil'in Bodrum'un Bitez Mahallesinde bulunan milyon dolarlık villasının kaç bölümleri yıkılıyor. Yaklaşık 10 işçi villa sorumlusu ile beraber gelerek yıkım işlemine başladı. Kaçak bölümlerde bulunan ev eşyaları dün kamyonlarla taşınmıştı.

- 31 Mayıs 2020 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara, İzmir ve Antalya'da 23, İstanbul'da 22 derece olacak.
OGÜNhaber