WebTV - 30 Nisan 2017 Pazar, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 30 Nisan 2017 Pazar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan '1 Mayıs' mesajı 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışanların emeklerinin tam karşılığını almalarına, çalışma şartlarının iyileştirilmesine, hak ettikleri yaşam standardına kavuşmalarına büyük önem verdiklerini belirtti.

ABD bayrağının YPG paçavrasıyla 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne yazık ki YPG gibi bir terör örgütünün paçavralarının olduğu bir konvoy içinde Amerika bayraklarının dalgalanması bizleri ciddi manada üzmüştür. Bunları da ayın 16’sında yapacağımız ziyarette sayın başkan Trump’a göstereceğiz" dedi.

16 terörist etkisiz hale getirildi 
Türk Silahlı Kuvvetleri, 16 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1 teröristin de güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi.

Adana’da vahşet, İki kardeşini ve yengelerini öldürdü
Adana’nın Ceyhan ilçesinde cinnet getirdiği ileri sürülen kişi, tabancayla 2 kardeşini ve onların eşlerini öldürdü, 9 yaşındaki yeğenini de ağır yaraladı. İntihar etmek isteyen şahıs, ikna edilerek gözaltına alındı.

Dikkatsiz operatör su borusunu patlattı 
İstanbul’un Silivri ilçesinde Boğluca Deresi ıslah çalışmaları kapsamında çalışma yapan iş makinesi, İSKİ’ye ait ana borusunu patlattı.

Yürekleri ağızlara getiren görüntü 
İstanbul Yenibosna’da bulunan bir tekstil atölyesinde trafiğin yoğun olduğu saatlerde yapılan tehlikeli taşıma yöntemi akıllara durgunluk verdi.

Hatasının bedelini az daha canıyla ödüyordu 
Peru’da yakındaki yaya geçidini kullanmak yerine kontrolsüzce yola çıkan sarhoş adam, bu hatasının bedelini az daha canıyla ödüyordu.

Teksas’ı hortum vurdu, 5 ölü, 50 yaralı 
ABD’nin Teksas eyaletinde yaşanan hortum felaketinde 5 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı.

Tren domuz yüklü tırı böyle biçti
Meksika’da bir yük treni, hemzemin geçidi kullanan tıra çarptı. Canlı domuz taşıyan tır, çarpmanın etkisiyle devrildi. 

53 yıl sonra ezan sesi duyacaklar 
Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Gürpınar köyünde ikamet eden vatandaşların ezan hasreti sona eriyor. Köyde 53 yıl sonra yapılan ve mayısta tamamlanacak cami sayesinde vatandaşlar ibadetlerini yapmak için çevre köylere gitmekten kurtulacak.

43 noktadan 6 ton mesir macunu dağıtıldı 
Osmanlı döneminde Merkez Efendi tarafından 41 çeşit baharatın karışımıyla yapılan ve Muhteşem Süleyman’ın annesi Hafsa Sultan’a şifa olan mesir macunu, coşkulu bir kutlama ile Sultan Camii minare ve kubbelerinden halka dağıtıldı.

Yarın Yurtta hava nasıl olacak?
1 Mayıs 2017 Pazartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 26, İstanbul'da 22, İzmir ve Antalya'da 27 derece olacak. 
OGÜNhaber