31 Ağustos 2020 Pazartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 31 Ağustos 2020 Pazartesi

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 Ağustos Türkiye günlük koronavirüs tablosunu yayımladı. Ülkede son 24 saatte 42 kişi daha hayatını kaybederken, tespit edilen yeni vaka sayısı 1.482 kişi daha arttı.

- Adalet Bakanı Gül, 2020-2021 adli yıl açılışı dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında, adalet teşkilatı ve yargı camiası için yeni bir adli yıl, yeni bir çalışma döneminin başladığını belirten Gül, "Yeni adli yıl, test süreci başarıyla devam eden e-duruşmanın pilot olarak uygulandığı ve yaygınlaştırılarak tüm uygulayıcıların hizmetine açılacağı bir dönem de olacaktır" dedi.

- AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan’ın Meis adasına asker sevkiyatı yapması üzerine bir açıklama yaptı. Çelik, “Yunanistan’ın Meis adasını silahlandırma girişimi yeni bir korsanlık örneğidir” dedi.

- Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasında yapılan normalleşme anlaşmasının ardından iki ülke arasındaki ilk ticari uçuş başladı. Tel Aviv’den kalkan uçakta İsrailli yetkililer, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Kushner ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien bulundu.

- Japonya’da Başbakan Shinzo Abe'nin sağlık sorunları gerekçesiyle istifa etme kararı almasının ardından, iktidar partisi LDP'de yeni lider arayışı başladı. Ülkenin yeni başbakanını da belirleyecek seçime dair detayların ise yarın netleşmesi bekleniyor.

- Zonguldak’ta kızının düğününe katıldıktan sonra Kastamonu’ya dönen baba, Ağlı ilçesinde yoldan çıkarak ormanlık alana uçtu. Kazada 2 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Aracı kullanan İnebolu’nun Alaca köyü muhtarı Hüseyin Battaloğlu, kızı Melda’yı evlendirdiği gün, yaşanan feci kazada hem kız kardeşini hem de eniştesini kaybetti.

- Kayseri'nin İncesu ilçesinde lokomotif, raylarda oturan 2 gence çarptı. Gençlerden Mükremin Tangıç olay yerinde hayatını kaybederken, İbrahim Özmen de yaralandı. Yaralı İbrahim Özmen, sevk edilen ambulansla Kayseri Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Acılı mahalle sakinleri de Niğde yolunu trafiğe kapatarak yetkililerin önlem almasını istedi.

- Dün öğlen saatlerinde Erzurum’un Horasan ilçesinde kaybolan 2,5 yaşındaki Merve Bayrak’ın cansız bedenine ulaşıldı. Küçük kızın cansız bedeni bir dere kenarında çoban tarafından bulundu. Küçük çocuğun cansız bedeni Horasan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Daha sonra ise otopsi yapılması için cenaze aracı ile Erzurum’a getirildi. Olay hakkında geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

- ABD’de siyahi Jacob Blake'in polis tarafından silahla vurularak ağır yaralanmasının ardından devam eden protestolarda 175 kişi gözaltına alındı. Polis, 175 kişiden 104’nün 44 farklı eyaletin vatandaşı olduğunu açıkladı.

- İspanya'ya bağlı Endülüs Özerk Bölgesinde ormanlık alanda çıkan yangın hızla yayılıyor. Alevler 10 bin hektarlık alanı küle çevirirken, en az 3 bin 100 kişi de evlerinden tahliye edildi. Ekiplerin engebeli arazi nedeniyle yangından etkilenen bazı bölgelere de ulaşılamadığı aktarıldı.

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan Kovid-19 salgınında vaka sayısı dünya genelinde 25 milyon 413 bini geçti. Virüs nedeniyle 851 bin 78 kişi yaşamını yitirdi. En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ABD'de 6 milyon 175 bin 8 kişide Kovid-19 tespit edildi, salgın nedeniyle 187 bin 227 kişi yaşamını yitirdi. Ayrıca ABD'de Kovid-19'a iki kez yakalanan genci enfekte eden virüslerin genetik diziliminin farklı olduğu tespit edildi. Buna göre, ikinci bir enfeksiyonun, genç ve görünürde sağlıklı bireylerde bile ilkinden daha ağır geçme olasılığını gözler önüne serdiği vurgulandı.

- 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü borsa piyasaları; BIST %1.43 azalarak 1.085, Dolar %0.24 artarak 7.3508, Euro %0.84 artarak 8.7744, Altın %0.32 artarak 464.78, Petrol %1.27 artarak 46.39, Bono sabit değerinde kalarak 13.21'den işlem gördü.

- 1 Eylül 2020 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 37, İstanbul ve Antalya'da 32, İzmir'de 33 derece olacak.
OGÜNhaber