31 Ağustos 2022 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 31 Ağustos 2022 Çarşamba

"Yunanistan bize değil NATO’ya ve müttefiklere meydan okumuştur"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen 30 Ağustos Zafer Bayramı Konseri'nde konuştu. Yunanistanlı siyasetçilerinin geçmişte de benzer bir tutum içinde olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yunanistan bize değil NATO’ya ve müttefiklere meydan okumuştur” dedi.

"İktidar olduğumuzda çiftçinin, esnafın banka kredilerinin faizlerini sileceğim"
Samsun’un Havza ve Vezirköprü ilçelerinde ziyaretlerde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle toplantı yaptı. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, “Esnafa ve çiftçiye sözüm var. İktidar olduğumuzda ilk bir hafta içinde çiftçinin, esnafın bankalardan aldıkları kredilerin faizlerini sileceğim” dedi.

Aliyev, Paşinyan ve Michel'den üçlü zirve
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel'in Belçika'nın başkenti Brüksel'deki üçlü toplantıda bir araya geldi. Dördüncü kez gerçekleştirilen görüşmenin gündeminde, Azerbaycan ve Ermenistan arasında barış anlaşmasının hazırlanması, sınırların belirlenmesi, iletişimin ve ulaşımın açılmasıyla ilgili komisyonlarda müzakerelerin yapılması konuları yer alıyor. Ayrıca, mayın sorunu da dahil olmak üzere insani meseleler, 1’inci Karabağ Savaşı'nda kaybolan Azerbaycan vatandaşları, Ermenistan’daki Azerbaycan halkına ait toplu mezarlar, tarihi ve kültürel anıtların durumunun ele alınması bekleniliyor.

Önce baktı sonra da 70 bin liralık kolyeleri bebeğin elbisesine saklayarak çaldı
Gaziantep'te bir kuyumcuya müşteri gibi gelen çocuklu kadın ve erkek şahıslar, önce altın kolyelere baktı, sonra da 70 bin liralık 2 kolyeyi el çabukluğuyla bebeğin elbisesine saklayarak çaldı. Altın kolye hırsızlığı kuyumcudaki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Kadıköy'de boşandığı eşinin evini bastı: 2 kişiyi yaraladı, kendini eve kapattı
Kadıköy'de bir erkek şahıs boşandığı eşinin evini bastı. Evde bulunan 2 erkek şahsı yaralayan şüpheli, daha sonra kendini eve kapattı. Eski eşin yaraladığı şahıslar, evden kaçarak uzaklaştı. Eski eş ise polis ekiplerinin 3 saat süren ikna çalışmaları sonrası evden çıkartılarak gözaltına alındı.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.96 artarak 3.195, Dolar %0.04 azalarak 18.1944, Euro %0.03 azalarak 18.2046, Altın %0.56 azalarak 1.001.20, Petrol %1.46 azalarak 96.41, Bono %0.55 artarak 14.55'den işlem gördü.

Hava Durumu
1 Eylül 2022 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 33, İstanbul Yağmurlu 31, İzmir ve Antalya Bulutlu 34 derece olacak.
OGÜNhaber