31 Mayıs 2020 Pazar Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 31 Mayıs 2020 Pazar

Sağlık Bakanlığı, 'Son 24 saatte korona virüsten 25 kişi hayatını kaybetti'
Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 25 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 4 bin 540 olduğunu açıkladı.

1 Haziran'da normalleşme başlıyor
Koronavirüs salgını nedeniyle 2,5 aydır devam eden sokak kısıtlaması ve şehirlerarası seyahat yasakları son buluyor. 1 Haziran itibarıyla pek çok şey değişiyor.

15 ilde sessiz hafta sonu
48 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci günü. 14 büyükşehir ve Zonguldak’ta yollar yine boştu. Bu gece sona erecek uygulama sırasında güvenlik ekipleri aralıksız mesai yaptı. Cuma gece yarısı başlayan ve 15 ili kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması bu gece sona eriyor.

Atık suda korona virüs saptandı
Dünyada ilk kez atık sudan çamur örnekleri alındı. istanbul’da alınan örneklerde virüs saptandı. İstanbul’da derelerde, köylerde, kanalizasyonlarda korona virüs araştırması yapıldı.

İstanbul Havalimanı belgesel oldu
Dünyanın en büyük havalimanlarından birisi olan İstanbul Havalimanı’nın belgeseli yapıldı.

Ankara polisinden 'Garaj' isimli yeni nesil operasyon
Ankara Emniyeti Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince 5 aydır yürütülen teknik ve teknolojik analitik soruşturma yöntemleri neticesi yapılan yeni nesil operasyonda, motor şasi numaraları değiştirilmiş 28 adet otomobil ele geçirildi. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Mescid-i Aksa 2 ay sonra yeniden ibadete açıldı
Yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle 22 Mart’ta kapatılan Mescid-i Aksa, bugün kılınan sabah namazıyla yeniden ibadete açıldı.

Yarın kara ve denizlerimizde hava nasıl olacak? 1 Haziran 2020 Pazartesi
1 Haziran 2020 Pazartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 21, İstanbul ve Antalya'da 22, İzmir'de 24 derece olacak.
OGÜNhaber