Günün önemli gelişmelerini Haber Turu programımızda vakit kaybetmeden izleyebilirsiniz.

Haber Turu 31 Ocak 2019 Perşembe

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu önünde bekleyenlere yaptığı konuşmada, "Bütün büyükşehirlerde, illerde Cumhur İttifakı olarak yeni bir süreç başlatacağız" dedi. ve AK Parti'nin 11 maddelik seçim manifestosunu açıkladı.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın istifa sürecine ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine "Bu konuda maalesef geçmişte, bu yaşanan süreçte Binali Bey üzerinde bir bardak suda fırtına kopardılar. Binali Bey vakti ve saati geldiğinde kararını verdi ve kararını açıkladı'' dedi.

- Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Trump ile Guaido arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada; "Başkan Donald Trump, devlet başkanlığını tarihi bir şekilde üstlenmesi dolayısıyla Venezuela'nın geçici devlet başkanı Juan Guaido'yu tebrik etti ve Venezuela halkının demokrasisine sahip çıkma mücadelesine verdiği güçlü desteği yineledi." ifadelerini kullandı. 

- Almanya Dışişleri Bakanı Mihael Zilberth, Rusya'nın kontrolündeki Kerç Boğazı'na ve Karadeniz'e Alman savaş gemilerini göndermeye hazır olduklarını açıkladı.

- Suudi Arabistan'da düzenlenen yolsuzlukla mücadele operasyonu kapsamında 106,6 milyar dolardan fazla miktarda paranın hazineye geri kazandırıldığı ve operasyon kapsamında 381 kişinin ifadesine başvurulduğu bildirildi. 

- İstanbul'un Sultanbeyli ve Sarıyer ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 850 kilogram eroin ele geçirildi. 2 kişi gözaltına alındı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya,''Operasyonu başarıyla gerçekleştiren Emniyet mensuplarımızı canıgönülden kutluyorum. Uyuşturucu ile mücadelemiz aralıksız devam edecek" dedi. 

- Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'yi etkisi altına alan yağmur, Ege ve Akdeniz bölgelerinde şiddetini artıracak. Yapılan açıklamada, Olası hortum tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği bildirildi.

- Dünya çapında pek çok genci intihara sürükleyen 'Mavi Balina' oyunu, son olarak Adana'da 13 yaşında bir çocuğun hayatını kaybetmesine yol açmıştı. Olayın ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Mavi Balina oyununa karşı özel bir tim kurdu. Oluşturulan özel tim ev ev, sokak sokak, park park gezerek ailelere ve çocuklara oyunun zararlarını anlatıyor.

- Türkiye, turizmde son yılların rekorlarını kırmaya ve yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığının Aralık ayı sınır giriş-çıkış istatistiklerine göre, 2018 yılında Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısı 46 milyon 112 bin 592’ye ulaştı.

- Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2018 yılı Aralık ayında, 2017 yılının aynı ayına göre yüzde 0,2 artarak 13 milyar 879 milyon dolar, ithalat yüzde 28,3 azalarak 16 milyar 553 milyon dolar olarak gerçekleşti.

- 31 Ocak Perşembe günü borsa piyasalarına bir göz atalım;  BİST % 1.20 artarak 105,444, Dolar % 0,63 azalarak 5, 1983, Euro % 0,46 azalarak 5,9820, Altın  %0.38 azalarak 221,07 , Petrol % 0,75 artarak 62,00, Bono %0,93 azalarak 18,11 'dan işlem gördü.

- Yarın 1 Şubat 2019 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 7, İstanbul'da 13, İzmir ve Antalya'da 16 derece olacak.
OGÜNhaber