4 Eylül 2020 Cuma Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 4 Eylül 2020 Cuma

81 ilde koronavirüs denetimi yapıldı
Tüm yurtta koronavirüs denetimleri vardı bugün..maske ve sosyal mesafe denetileri yapıldı.

İşten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin desteği kararı Resmi Gazete
Koronavirüs salgının ekonomik etkilerini azaltmak için işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin desteğinin 2 ay daha uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Liseye yerleşemeyen öğrenciler için yeni hak tanındı
Bakanlık çeşitli sebeplerle herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrencilerin, başvurmaları halinde, yerel yerleştirme kapsamındaki ortaöğretim kurumlarının boş kontenjanlarına yerleştirileceğini açıkladı.

Motorine indirim yolda
Araç sahiplerine müjde; Motorine indirim geliyor. Fiyatlarda sert bir yükseliş olmaması durumunda salı gününden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatında 15 kuruş civarı indirim öngörülüyor.

Maysak tayfunu Rusya'yı vurdu
Japonya ve Güney Kore’yi vuran Maysak tayfunu, Rusya’nın Vladivostok bölgesinde de etkili oldu. Binadan kopan plakalar yolda yürüyen bir kadına isabet ederken araçlar ve gemiler de tayfundan sürüklendi.

En akıllı otoyol Niğde-Ankara arasında
330 kilometre uzunluğundaki Ankara-Niğde Otoyolu büyük yenilikler içeriyor Otoyol, yerli ve milli akıllı ulaşım sistemleri altyapısı ile tek merkezden yönetilecek.

Dünyanın en saçma binası yıkılacak
Google’da ‘dünyanın en saçma binası’ olarak arama yapıldığında ilk sırada yer alan Kahramanmaraş’taki yarısı kullanılmayan sarı, kırmızı, mavi renkli özel idare binasının yıkılarak yerine kent meydanı yapılacağı bildirildi.

Ekonomi Vitrini
4 Eylül 2020 Cuma günü borsa piyasaları; BIST %0.66 artarak 1.083, Dolar %0.34 artarak 7.4578, Euro %0.17 azalarak 8.7981, Altın %0.19 artarak 462.13, Petrol %2.16 azalarak 43.12, Bono %0.15 artarak 13.24'den işlem gördü.

Hava Durumu
5 Eylül 2020 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 29, İstanbul'da 27, İzmir'de 30, Antalya'da 37 derece olacak.
OGÜNhaber