4 Kasım 2022 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 4 Kasım 2022 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Başörtü düzenlemesi açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü düzenlemesiyle ilgili konuşarak, “Teklifimiz üzerinde uzlaşma sağlanamazsa bu meseleyi milletimizin takdirine sunmanın yollarını arayacağız” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den muhalefete TOGG eleştirisi
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TOGG’un yerliliği ile ilgili muhalefet tarafından yapılan eleştirilere cevap vererek, “Sizin yerlilik oranınız ne kadar? Önce bir aynaya bakın, sizin yerlilik oranınızla ters orantılı olduğuna iddiaya girerim. Bizim araçlarımız yerli, biz yerli ve milliyiz” dedi.

İstanbul’da tedavi gören maden işçilerinden biri hayatını kaybetti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bartın’daki maden kazasında kalbi durmuş olarak hastaneye ulaştırılıp, hayata döndürülen hastamız tüm çabalara rağmen vefat etti” dedi.

Mahkumlara uyuşturucu temin eden gardiyanlar adliyeye sevk edildi
Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü ve hükümözlülere uyuşturucu madde sağladıkları iddia edilen kişilere yönelik Karabük merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14'ü infaz koruma memuru 19 kişi Karabük'te adliyeye sevk edilirken, 3 kişi ise gözaltına alındıkları illerden SEGBİS aracılığı ile ifade verecek.

Doktorun sistemini ele geçirip, erkek hastaya 'hamile' raporu verdiler
Zonguldak'ta özel bir hastanede çalışan Genel Cerrah Opr. Dr. Turgay Tuğ, işyeri hekimliği bilgi sistemini ele geçiren kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce hiç görmediği kişilere rapor düzenlendiğini öğrenince hayatının şokunu yaşadı. 9 ayrı raporda erkek hastaya "gebelik", bir başka hastaya da "ölü ve çalışır" şeklinde raporlar hazırlandığını gören Tuğ, olayın faillerinin tespit edilmesi için Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ekonomi Vitrini
BIST %2.75 artarak 4.218, Dolar %0.04 artarak 18.6229, Euro %0.99 artarak 18.3573, Altın %2.21 artarak 996.93, Petrol %3.84 artarak 98.31, Bono sabit değerinde kalarak 14.64'den işlem gördü.

Hava Durumu
5 Kasım 2022 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 21, İstanbul Bulutlu 20, İzmir 28 Antalya Bulutlu 27 derece olacak.
OGÜNhaber