4 Mart 2020 Çarşamba Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 4 Mart 2020 Çarşamba

- MSB tarafından yapılan açıklamada, Bahar Kalkanı Harekat alanında bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri personeline rejim tarafından açılan ateş sonucunda 2 Mehmetçiğin şehit olduğu, 6 askerin de yaralandığı bildirildi. Şehit ola askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.

Şüphesiz ki şehitlerimizin kahramanlığı hiçbir zaman unutulmayacak, uğruna can verdikleri bu toprak korunacaktır. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve ülkemize başsağlığı ve sabırlar dileriz. OGÜNHaber

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın hedefinde dün CHP grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

- MSB Hulusi Akar, TBMM'de gerçekleştirilen grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Akar, Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

- - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM'de grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, gazetecilere koronavirüs sebebiyle artan maske fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

- Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Vekili İsmail Yılmaz, emekli aylığı 1500 liraya kadar olan emeklilere 500 lira, 1500-2 bin 500 lira arasında olanlara 625 lira, 2 bin 500 lira üstündekilere de 750 lira tutarında promosyon ödenmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.

- Manisa'nın Akhisar ilçesinde bir tırın işçi servisine arkadan çarpmasıyla zincirleme kaza meydana geldi. Kazada 2 kişi hayatını kaybederken 8 kişi yaralandı.

- Beylikdüzü Devlet Hastanesine ishal ve kusma şikayetiyle anne ve babasının yanında yürüyerek gelen 2 yaşındaki Nisanur Ayaz, 4 saat sonra hayatını kaybetti. Hastanenin ihmali olduğunu savunan aile, şikayetçi oldu.

- Yaklaşık 1 ay önce Türkiye’ye yatırım yapmak için gelen İranlı iş adamı Mahdı Khanı, Belgrad Ormanı’nda ölü bulundu. Khanı’nın ölmeden önceki son görüntüsü güvenlik kameralarına yansırken, katil zanlısı gözaltına alındı.

- Edirne'den Yunanistan'a geçen bir grup göçmen, Yunanistan polisi tarafından paraları ve değerli eşyaları ile kıyafetleri alındıktan sonra dövülüp, Türkiye'ye geri gönderildi.

- ABD’nin Tennessee eyaletini dün sabaha karşı şiddetli fırtına ve hortum vurdu. Eyalet genelinde en az 140 binanın yıkıldığı felakette, hayatını kaybedenlerin sayısı 25’e yükseldi.
- Koronavirüs birçok ülkeye yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Irak'ta yeni tip koronavirüs nedeniyle ilk kez bir kişi hayatını kaybetti. Ayrıca bugün edinilen son bilgilere göre, Polonya Sağlık Bakanı, ülkedeki ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini duyurdu.

- 4 Mart 2020 Salı günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %1.13 artarak 112.465, Dolar %0.24 azalarak 6.0889, Euro %0.41 azalarak 6.7980, Altın %0.09 azalarak 320.60, Petrol %0.64 artarak 52.19, Bono %5.18 azalarak 10.99'dan işlem gördü.

- 5 Mart 2020 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara, İzmir ve Antalya'da 17, İstanbul'da 15 derece olacak.
OGÜNhaber