5 Ağustos 2019 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 5 Ağustos 2019 Pazartesi

- Bursa’da AKP teşkilatlarıyla yemekli toplantıda buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan: "MHP ile güç birliğine devam edeceğiz. Türk demokrasisini güçlendirecek yeni reformlara Cumhur İttifakı olarak imza atacağız" ifadelerini kullandı. 

- 11. Büyükelçiler Konferansı'nın açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kıbrıs milli davamızdır. Kıbrıs Türk halkının siyasi eşitliği ve güvenliği vazgeçilmezdir. Bu temelde hiçbir çözüm modelini dışlamıyoruz" dedi.

- Milli Savunma Bakanlığı; Suriye kuzeyinde koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölgeye yönelik ABD askerî yetkilileri ile görüşmeler bugün saat 10.00´da Ankara'da başlamıştır. açıklamasında bulundu.

- Rize’de etkili olan şiddetli yağış sonrasında Salarha Vadisinde bir araç dere taşması sonucunda sele kapıldı, araçta bulunan 2 kişi kurtarılırken, Hüseyin Çap adlı kişi sel sularında kayboldu.

- Bursa Orhaneli ile Mustafakemalpaşa arasında bulunan Çivili yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı.Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyor. 

- Diyarbakır'da bu yıl düzenlenen narkoterör operasyonlarında 15 milyon 401 bin 507 kök Hint keneviri, 9 ton 131 kilo 942 gram esrar ele geçirildi.

- Mardin’in Nusaybin ilçesinde, PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 asker yaralandı.

- Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, kaldırımdaki üzerinde 'Bu paketi ellemeyin, polise teslim edin' yazan çuvalı görenler, polise haber verdi. İhbarla olay yerine gelen ekipler, çuvalın içinde lav silahı ve 5 el bombası ele geçirdi.

- Doğaseverlerin karşı çıktığı Salda Gölü'nde Millet Bahçesi projesinin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada, Isparta İdare Mahkemesi verdiği ara kararla, 5 gün içinde proje ve ihaleyle ilgili tüm belgeleri istedi.

- Türkiye'nin oksijen depolarından Kaz Dağları'na yapılmak istenilen altın madenine karşı doğa ve yaşam için başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti'nde bugün büyük buluşma gerçekleştiriliyor. CHP'li vekillerin de destek verdiği buluşmaya 7'den 70'e binlerce vatandaş katılıyor.

- TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon aylık yüzde 1.36 artış gösterdi. Yıllık enflasyon ise yüzde 16.65 oldu. Doğalgaza ve sigaraya yapılan zamlar henüz enflasyon rakamlarına yansımadı. Temmuz'da fiyatı en çok artan ürün bir hafta ve daha uzun süreli yurt içi turlar olurken, fiyatı en çok azalan ürün ise karpuz oldu.

- Hindistan ve Pakistan arasında tansiyonu yükseltecek adım bu sabah atıldı. Yeni Delhi yönetimi, Cammu Keşmir'in özel statüsünü kaldırmak için parlamentoya teklif sundu.Cammu Keşmir'e günlerdir paramilis güçlerin yığılmasının ardından gece bölgede siyasetçiler ev hapsine alındı.

- Japonya'nın, ülkenin kuzeyindeki tartışmalı adalar çevresinde askeri tatbikat düzenlemeyi planlayan Rusya'ya protesto notası verdiği bildirildi.

- Bireysel silahlanmanın en yüksek olduğu ülkelerden ABD'de peş peşe silahlı saldırılar meydana geldi. Teksas eyaletindeki bir AVM'ye düzenlenen silahlı saldırıdan birkaç saat sonra ikinci bir silahlı saldırı meydana geldi. Ohio eyaletinde düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre en az 10 kişi yaşamını yitirirken çok sayıda insanın da yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

- 5 Ağustos 2019 Pazartesi günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.14 azalarak 99.545, Dolar %0.06 artarak 5.5591, Euro %0.63 artarak 6.2122,  Altın %1.55 artarak 261.42, Petrol %1.26 azalarak 61.11,  Bono %0.68 artarak 16.29 dan işlem gördü.

- 6 Ağustos 2019 bazı illerimizde en yüksek hava sıcaklıkları ; Ankara 28,İstanbul 29, İzmir 34, Antalya 37 derece olacak.
OGÜNhaber