WebTV - 5 Ekim 2017 Perşembe, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 5 Ekim 2017 Perşembe

"Hava sahaları ve sınırlar da kapatılacak"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak’taki Bölgesel Yönetimi hedef alarak, "Şimdi bütün hava sahaları da kapatılacak, uçuşlar zaten yasaklandı. Kim gelecek, nasıl gideceksin? Yakında sınırlar da kapatılacak. Nasıl giriş çıkış yapacaksın?" dedi.

"Partinin şanı şerefi daha önemli"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin bir dava olduğunu belirterek, "Ama dava olarak görmez de, hasbi değil hesabi davranırsan; ‘Benim şanım var şerefim var’ dersen, kusura bakma ama, partinin şerefi herkesin şerefinin şanının çok daha önündedir" diye konuştu.

Erdoğan Bahçeli’yle görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün MHP lideri Devlet Bahçeli’yle bir araya geldi.

CHP’li Başkan’dan AK Parti’li kadın üyeye hakaret
CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın meclis toplantısında AK Parti’li Avukat Tülay Ömercioğlu’na yönelik nezaket dışı tavrı, tartışmalara yol açtı. CHP’li Başkan’ın hakaretamiz ifadelerine tepki gösteren üyelerse, toplantıyı terk etti.

39 hakim ve savcıya daha ihraç
HSK FETÖ soruşturması kapsamında 39 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etti. Böylelikle FETÖ kapsamında meslekten ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 4 bin 560 oldu.

Kuzey Irak ve Erzincan’da hava harekatı
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak’ın Metina bölgesindeki ve Erzincan Refahiye kırsalında bölücü terör örgütü hedeflerine yönelik hava harekatı düzenlendiğini açıkladı.

Irak güçleri Havice’yi DEAŞ’tan temizledi
Irak güçlerinin Kerkük’e bağlı Havice’nin merkezini terör örgütü DEAŞ’tan temizlediği belirtildi.

Muğla’da 5 terörist etkisiz hale getirildi
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 5 terörist ölü olarak ele geçirildi. Bir binbaşının ayağından yaralandığı çatışmada, 2 teröristin daha aranmasına devam ediliyor.

133 kişi hakkında gözaltı kararı
Fetullahçı terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında iki bakanlıktan 133 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Şehir eşkiyaları belediye otobüsüne böyle saldırdı
İstanbul’da şehir eşkıyaları yol verme yüzünden tartıştıkları belediye otobüsünün önünü kesip levyeyle saldırdı. Yolcuların korkulu dolu bakışları arasında otobüsün camlarını kıran, saldırganlar kapıdan içeri girmeye çalıştı. Dehşet anları güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

O polis tutuklandı
Antalya’nın Alanya ilçesinde turist kadını darp eden polis tutuklandı.

Devrilen halk otobüsündeki panik anları kamerada
TEM Otoyolu Ispartakule gişelerinde iki katlı otobüs devrildi. Otobüste yaşanan panik anları saniye saniye kameraya yansıdı.

Otomobil ışıkta duran kamyona çarptı: 2 ölü
Kırıkkale’de otomobil, kırmızı ışıkta bekleyen kamyona çarptı. Kazada AK Parti Sulakyurt İl Genel Meclisi Üyesi Habib Altıntop ve bir kişi hayatını kaybetti.

Freni boşalan okul servisi boş araziye devrildi: 5 yaralı
İstanbul Ümraniye’de freni boşaldığı iddia edilen bir okul servisinin yoldan çıkarak boş araziye devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 3’ü ilkokul öğrencisi toplam 5 kişi yaralandı.

Üst mahkeme de pet şişeyi silah saydı
Diyarbakır’da geçtiğimiz yıl oğluna pet şişe attığı gerekçesiyle ceza alan babanın, üst mahkemeye yaptığı itiraz reddedildi. Oğluna attığı pet şişe silah ayılan baba, konuyu önce Anayasa Mahkemesine, buradan da sonuç alamazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) taşıyacak.

Şırnak’ta bir ilk
Şırnak Emniyet Müdürlüğünce, Tümgeneral Ömer Keçecigil İlk ve Ortaokuluna ’Z (Zenginleştirilmiş) Kütüphane’ yapıldı.

Tedavisinin ardından ilk kez sahnede
Ünlü şarkıcı İrem Derici, 18 günlük tedavi sürecinin ardından dün akşam Berkay ile aynı sahneyi paylaştı. Konser sırasında Derici’nin enerjik hali dikkat çekti.

Ekonomi Vitrini
BİST % 0,02 azalarak 104.532, Dolar % 0,03 yükselerek 3,5717, Euro % 0,21 azalarak 4,1924, Altın % 0,08 azalarak 146,28, Petrol % 2,06 yükselerek 56,88, Bono % 0,25 azalarak 11,95'den işlem gördü. 

Yarın kara ve denizlerimizde hava nasıl olacak?
6 Ekim 2017 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 23, İstanbul'da 24, İzmir'de 27, Antalya'da 28 derece olacak. 
OGÜNhaber