5 Haziran 2020 Cuma Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 5 Haziran 2020 Cuma

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gece yarısı yayımlanan son dakika genelgesiyle getirilen sokağa çıkma yasağının iptal edildiğini açıkladı. Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı olarak 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. 'dedi.

- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, üç ismin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin yasama döneminin sonuna kadar beklenmesi yönünde teamül bulunmadığını belirtti.

- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, istihdamla ilgili geniş kapsamlı bir paket hazırlığı yapıldığını söyledi. İki günde Emlak Konut talebinde Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldığını ve başvuruların 15 bini geçtiğini ifade eden Albayrak, ekonomide dolarizasyonun tersine döndüğü bir sürece girildiğini ifade etti.

- İçişleri Bakanlığı, Siirt'in Baykan ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda 2 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

- Gelen son dakika haberine Edirne Valiliği, sınırda Yunanistan tarafından 10-12 kişilik askeri kamuflajlı bir grup tarafından Meriç Nehri’ndeki polis harekat botuna taciz ateşi açıldığını açıkladı.

- Sağlık Bakanlığı tarafından her sektöre özel olarak hazırlanan rehberler doğrultusunda oluşturulan afişler yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlıklara resmi yazı ile iletilen afişler, kurum kuruluş ve iş yerlerinde kullanılabilecek. AVM, market, kuaför, mağaza gibi yerler için hazırlanan afişlerle uyulması gereken kurallar belirlendi.

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik olarak havalimanlarının Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun öngörüleri doğrultusunda sertifikalandırıldığını bildirerek, 47 tane havalimanının uçulabilir sertifika almaya hak kazandığını açıkladı.

- Almanya Başbakanı Angela Merkel ZDF televizyonunda soruları yanıtlarken, başbakanlığa yeniden aday olup olmayacağı konusundaki spekülasyonlara son noktayı koydu.

- ABD'yi sarsan George Floyd cinayeti sonrasında halktan gelen tepkilerle başlatılan soruşturmada iddianame tamamlandı. Yetkililer Floyd'un öldürülmesine dahil olan 4 polis memuru hakkında suçlamalarını yöneltti.

- Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya liderliğindeki OPEC+ üyeleri 9-10 Haziran'da yapılacak toplantı tarihini öne çekti. Petrol üreticisi ülkeler 6-7 Haziran’da bir araya gelecek.

- 5 Haziran 2020 Cuma günü borsa piyasaları, BIST %0.41 artarak 109.988, Dolar %0.37 artarak 6.7780, Euro %0.34 artarak 7.6836, Altın %0.17 azalarak 371.51, Petrol %3.18 artarak 41.25, Bono sabit değerinde kalarak 8.81'den işlem gördü.
OGÜNhaber