5 Mart 2021 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 5 Mart 2021 Cuma

11 şehit Elazığ'dan törenle uğurlandı
Dün öğle saatlerinde Bingöl’den kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Cougar tipi bir helikopter, Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Çekmece köyü ile Nemrut Dağı yakınlarında düştü. Meydana gelen olayda Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın de aralarında bulunduğu 11 askeri personel şehit oldu, 2’si yaralandı. Yaralı askerlerin tedavisi devam ederken, şehitlerin naaşı ise tamamlanan işlemlerin ardından sabaha karşı Elazığ’a getirilerek Fethi Sekin Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Tören için hazırlıkların tamamlanmasının ardından hastane morgundan alınan şehitlerin naaşı Elazığ Havalimanı’na götürüldü.

Eşini dövdü, polise direnerek intihar etti
Kağıthane’de bir şahıs, 5 yaşındaki çocuğunun önünde eşini darp etti. Banyoya kendini kilitleyen kadın polisten yardım istedi. Polise av tüfeğiyle direnen adam, balkondan atlayarak intihar etti. Hastaneye kaldırılan adamın hayatını kaybettiği öğrenildi. Zanlının intiharının ardından eve giren sağlık ekipleri, yaralı kadını ambulansla hastaneye kaldırdı. 5 yaşındaki kız çocuğu da olay yerine gelen ailenin yakınlarına teslim edildi.

Kadın işçiler işyerinde cinsel tacize uğradıklarını iddia ederek lojistik deposuna araç giriş-çıkışlarını kapattı
Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bulunan Migros ürünlerinin bulunduğu lojistik deposunda, kadın işciler tacize uğradıklarını iddia ederek araç giriş çıkışına engel oluyorlar. Yaklaşık 10 gün önce işverenin, 29 kodu ile işten çıkışını verdiği 25 kadın işçi, depoda çalıştıkları sırada tacize uğradıklarını iddia ederek, araç, giriş çıkışlarını kapattı. Eylem yapan kadınlardan bir kişi gözaltına alındı.

Afganistan'da çığ düştü
Afganistan'ın Badakhshan vilayetinde çığ düşmesi sonucu 14 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
Afganistan'ın kuzeyindeki Badakhshan vilayetinde dağlık bir bölgede ilçe yolu üzerinde çığ düştü. Bölgeye kurtarma ekibi ve polis sevk edildi. Valilik Sözcüsü Nik Mohammad Nazari, çığ faciasının Raghistan ilçesinde yaşandığını belirterek, "İlk bilgiler 14 kişinin hayatını kaybettiğini ve 3 kişinin de yaralandığını gösteriyor" ifadelerini kullandı. Nazari, çığ altında başka kişilerin de kalmış olabileceği ihtimali üzerine arama-kurtarma çalışmalarının devam ettirildiği aktardı.

Myanmar'da güvenlik güçleri protestoculara ateş açmaya devam ediyor
Myanmar'ın Mandalay kentinde devam eden darbe karşıtı gösterilerde güvenlik güçlerinin protestoculara ateş açması sonucu boynundan vurulan 1 kişi hayatını kaybetti.
Myanmar'da 1 Şubat'ta ordunun yönetime el koymasının ardından başlayan darbe karşıtı protestolarda kan akmaya devam ediyor. Ülkenin en büyük ikinci kenti Mandalay'da bugün binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen protestolarda, "Taş devri bitti, bizi tehdit ettiğiniz için korkmuyoruz" şeklinde sloganlar atıldı. Güvenlik güçleri ise kalabalığı dağıtmak için bir kez daha gerçek mermi kullandı. Görgü tanıkları ve yerel basın, açılan ateş sonucu 1 kişinin boynundan vurularak hayatını kaybettiğini duyurdu. Vurulan protestocuyu muayene eden bir doktor basına yaptığı açıklamada, "25 yaşlarında olduğunu düşünüyorum. Ama halen aile üyelerini bekliyoruz" diye konuştu. Yangon kentinde ise polisin beyaz önlüklü yaklaşık 100 doktorun katıldığı protestoyu dağıtmak için plastik mermi ve ses bombası kullandığı aktarıldı.

Yeni Zelanda'da 8.1 büyüklüğünde deprem
Yeni Zelanda’da aynı gün içinde 3 büyük deprem meydana geldi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) Gisborne kentine yaklaşık 238 kilometre uzaklıkta ve 10 kilometre derinlikteki 7.3 büyüklüğündeki depremin ardından Yeni Zelanda’ya bağlı Kermadec Adaları açıklarında 7.4 büyüklüğünde ikinci bir depremin meydana geldiğini bildirmişti.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.03 azalarak 1.538, Dolar %0.27 artarak 7.5314, Euro %0.27 azalarak 8.9921, Altın %0.05 azalarak 410.17, Petrol %2.26 artarak 68.25, Bono sabit değerinde kalarak 15.53'den işlem gördü.

Hava Durumu
6 Mart 2021 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara 13, İstanbul 14, İzmir ve Antalya 17 derece olacak.
OGÜNhaber