6 Ağustos 2019 Salı Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 6 Ağustos 2019 Salı

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11. Büyükelçiler Konferansı'nda "Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla başlattığımız süreci inşallah çok yakında farklı bir aşamaya geçireceğiz." dedi.

- Türkiye'den Hindistan'ın Cammu Keşmir kararına tepki geldi.Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Hindistan Anayasasının Cammu Keşmir'e özel statü tanıyan 370. maddesinin ilga edilmesinin mevcut gerilimi arttırmasından endişe duyuyoruz. Ülkemiz tarafların rıza göstermesi halinde bölgede gerginliğin azaltılması için katkı sağlamaya hazırdır" ifadeleri yer aldı.

- Pençe Harekatı ile koordineli olarak Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine düzenlenen hava harekatında 7 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

- Kaz Dağları'nda doğa için başlatılan çevre mücadelelerini eleştiren AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan,; ‘2 yıldır ağaç kesilirken eylem yapmadık da kesim bittikten sonra eylem yapıyoruz, bugün eylem yapmanın ağaçlara faydası yok. Peki kime faydası var?’ diye sormak gelmedi mi?" derke. Dünyaca ünlü sanatçı Fazıl Say, ağaçların katline yol açan altın madenine karşı başlatılan 'Su ve Vicdan Nöbeti' kapsamında Kaz Dağları'nda konser vereceğini duyurdu.

- ABD Savunma Bakanı Mark Esper, "Suriye'nin kuzeyine yapılacak herhangi bir tek taraflı operasyon kabul edilemez. Ankara ile bir anlaşmaya varmayı umuyoruz" dedi.

- ABD ve İngiltere'yle gergin günler geçiren İran'dan kritik bir açıklama geldi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "İran'la barış tüm barışların anası, İran'la savaş da tüm savaşların anasıdır” dedi.

- ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela’nın ABD'deki tüm varlıklarını donduran başkanlık kararnamesine imza attı.

- Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yeni binasına taşınması sırasında aralarında diyaliz makineleri de olan 10 milyon TL değerindeki malzemeyi çalıp, sattıkları iddiasıyla hastane müdürü M.G. ve 5 personel gözaltına alındı.

- ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün üniversite adaylarının beklentilerine kayıtsız kalmadı ve sonuçlara ilişkin bir açıklamada bulundu. Bugünse beklenen gelişme yaşandı ve sonuçlar açıklandı.Adaylar tercih sonuçlarına ÖSYM'nin resmi internet adresinden ulaşabilecek.

- 6 Ağustos 2019 Salı günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.47 artarak 99.133, Dolar %0.59 azalarak 5.5361, Euro %0.67 azalarak 6.2008,  Altın %0.59 azalarak 260.98, Petrol %0.10 artarak 59.87,  Bono sabit değerinde kalarak 16.08 den işlem gördü.

- 7 Ağustos 2019 bazı illerimizde en yüksek hava sıcaklıkları ; Ankara 29,İstanbul 31, İzmir 36, Antalya 38 derece olacak.
OGÜNhaber