6 Ağustos 2020 Perşembe Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 6 Ağustos 2020 Perşembe

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 5 Ağustos Türkiye günlük koronavirüs tablosu yayımlandı. Tabloya göre, Türkiye'de son 24 saatte 1.178 yeni vaka daha tespit edildi. Can kaybı ise 19 kişi daha artarak toplam 5.784'e yükseldi.

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Maltalı mevkidaşı Bartolo’yla birlikte Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile bir araya geldi. Gerçekleşen görüşmede, Libya krizine ilişkin gelişmeler ve siyasi çözüme yönelik atılacak adımlar değerlendirildi.

- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM 27. Dönem 2. ve 3. Yasama Yılı Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısında konuştu. Şentop, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili zaman içinde ortaya birtakım aksaklıklar çıkarsa bunlarla ilgili gerek Anayasa'da gerek kanunlarda değişiklikler yapılır. Bu da gayet doğaldır." dedi.

- CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, koronavirüs salgınında Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun okulların açılması başta olmak üzere bir dizi gözden geçirmesi gereken kararlar ve alması gereken tedbirler bulunduğunu ifade etti.

- Tunceli’de 5 Ocak tarihinden bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’yu arama çalışmaları kapsamında Uzunçayır Baraj Gölü’ndeki su seviyesi minimuma düşürüldü. AFAD koordinesinde oluşturulan 68 sualtı ve su üstü personeli, eş zamanlı arama çalışmasına başladı.

- Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Yunan sahil güvenlik unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen lastik bottaki, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 32 sığınmacı Türkiye tarafından kurtarıldı.

- Avcılar’da cadde üzerinde kamyon ve binek aracın çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı. Çarpışmanın etkisi ile ağaca çarpıp devrilen kamyon parçalanırken sürücü içinden sağ çıktı. Öte yandan kaza sonrası kamyonun devrilme anları güvenlik kamerasına yansıdı.

- Suriye’de Esad rejimi Hama şehrini hedef aldı. Saldırıda bir kadın ve bir erkek yaralandı. Yerel kaynaklar, sivillerin durumunun ağır olduğunu söyledi. Olay yerine sevk edilen sivil savunma ekipleri yaralıları hastaneye kaldırdı. Saldırının yaşandığı bölgedeki evler kullanılamaz hale geldi.

- Hindistan’da Gujarat eyaletindeki Amhedabad şehrinde korona virüs hastalarının tedavi edildiği Shrey Hastanesinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Hastanenin yoğun bakım bölümünde çıkan yangında 8 korona virüs hastasının hayatını kaybettiği bildirildi. Yangın nedeniyle polis hastaneye girişi kapattı.

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı, dünya genelinde 18 milyon 981 bini aştı. Virüs nedeniyle 711 bin 299 kişi yaşamını yitirdi. En fazla vaka ve ölümün olduğu ABD'de 4 milyon 973 bin 741 kişide Kovid-19 tespit edildi, salgın nedeniyle 161 bin 607 kişi hayatını kaybetti.

- 6 Ağustos 2020 perşembe günü borsa piyasaları; BIST %3.43 azalarak 1.054, Dolar %2.78 artarak 7.2403, Euro %3.16 artarak 8.6418, Altın %3.58 artarak 478.30, Petrol %0.49 azalarak 44.97, Bono %2.34 artarak 12.26'dan işlem gördü.

- 7 Ağustos 2020 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 35, İstanbul ve İzmir'de 32, Antalya'da 36 derece olacak.
OGÜNhaber