6 Eylül 2019 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 6 Eylül 2019 Cuma

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı’daki İBB’nin eski döneminden kalma 'ihtiyaç fazlası' kiralık araçlarla ilgili olarak ilk açıklamayı yaptı. İmamoğlu ''bu ahbap – çavuş ilişkisi bitecek'' dedi.

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) kayyum atanıp atanmayacağına ilişkin olarak pazar günü açıklama yapacağını bildirdi. Soylu'nun bu açıklamasına İmamoğlu "Polemiklerden kaçıyorum" diye yanıt verdi. CHP'liler ise sert tepki gösterdi.

- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapılarımızı açarız' açıklaması) Bu ne bir tehdittir ne de bir blöftür. Bu bir gerçektir." açıklamasında bulundu.

- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yeni adli yılın başlaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gül yeni yargı paketiyle ilgili eleştirilere, "Bu konudaki eleştirileri parlamento da dikkate alacak biz de gerekeni yapacağız" dedi.

- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye'nin ilk seyir füzesi SOM'un beton sığınaklara karşı kullanılacak ardışık delici harp başlıklı versiyonu SOM-B2 füzesinin ilk atış testi başarıyla gerçekleştirildi" dedi.

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı hattının Türkiye'nin ilk 'hızlı metro' sistemi olacak şekilde projelendirildiğini belirterek, "Türkiye'de ilk defa bir metro projesinde 10 adet kazı makinasını aynı anda kullanıyoruz. Projenin bugüne kadar kazılan kısmında hız açısından dünya rekoru kırıldı." dedi.

- Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle yargılanan Canan Kaftancıoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılama", ''kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret'', ''Cumhurbaşkanına hakaret'', ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek'' ve ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçlarından 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edildi.

- Kültür Bakanlığı'na bağlı olan Topkapı Sarayı, Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına bağlandı. Buna göre; Topkapı Sarayı'nın çalışanları dahil olmak üzere tüm işleri Cumhurbaşkanlığı'na devredildi.

- Parlamentoda üst üste yenilgiler alan ve erken seçim çağrısı karşılık bulmayan İngiltere Başbakan Johnson’a bir darbe de kardeşinden geldi. Jo Johnson, bakanlığın yanı sıra Muhafazakar Parti milletvekilliğinden istifa etti.

- Zimbabve'yi bağımsızlığın kazanıldığı 1980'den itibaren 37 yıl yöneten devrik lider, 95 yaşında hayatını kaybetti. Bağımsızlığın kazanıldığı 1980'de iktidara gelen Robert Mugabe, 2017 yılındaki askeri darbeyle devrilmiş ve ev hapsine alınmıştı.

- Dorian Kasırgasının 30 kişinin ölümüne neden olduğu Bahamalar'da, arama kurtarma çalışmaları devam ederken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

- 6 Eylül 2019 Cuma günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.81 azalarak 99.470, Dolar %0.37 artarak 5.7090, Euro %0.09 artarak 6.2945, Altın %0.42 azalarak 276.63, Petrol %2.23 azalarak 60.98, Bono %1.15 artarak 15.81 den işlem gördü.

- 7 Eylül 2019 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul'da 28 İzmir'de 29, Antalya'da 33 derece olacak.
OGÜNhaber