6 Eylül 2021 Pazartesi Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 6 Eylül 2021 Pazartesi

Türkiye'de son durum
Türkiye'de son 24 saatte 279 bin 63 Kovid-19 testi yapıldı, 19 bin 391 kişinin testi pozitif çıktı, 269 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 24 bin 289 oldu.

18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 79,83, ikinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 61,69 olarak gerçekleşti.

Okullarda yüz yüze eğitim başladı
Yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte öğrenciler ve aileleriyle birlikte okulun yolunu tuttu. Öğrenciler ve velilerin maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyduğu görüldü. Öğrenciler ateşleri ölçülerek okula alındı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvimle birlikte yüz yüze eğitime başladı. Öğrenciler aileleriyle birlikte okulun yolunu tuttu.

Trenlerde aşı kartı ve PCR testi zorunluluğu başladı
Korona virüs salgınıyla mücadelede kapsamında hayata geçirilen yeni tedbirler uygulanmaya başladı. Toplu ulaşım araçlarına getirilen PCR testi zorunluluğu sonrasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da harekete geçti.
Bu kapsamda yolculuk için Edirne Tren Garı’na gelen vatandaşların ilk olarak HES kodu sorgulaması ardından ise aşı kartı sorgulaması yapıldı. 6 Eylül 2021 Pazartesi itibari ile aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirilecek şehirlerarası seyahatler için negatif sonuçlu PCR testi gösterilmesinin zorunlu olacağı açıklanmıştı. Uygulamanın başlamasıyla birlikte hazırlıksız yakalananlar geri dönmek zorunda kaldı.

Taliban: Pençşir vilayeti kontrol altına alındı, savaş sona erdi
Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Pençşir vilayetinin kontrol altına alındığını ve savaşın tamamen sona erdiğini ifade etti.
Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, bugün düzenlediği basın toplantısında son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Pençşir vilayetinde kontrolün sağlandığını ve Afganistan’ın tamamında kontrolü ele geçirdiklerini ifade eden Mücahid, savaşın bittiğini ve Pençşir’i terk eden herkesin tekrar ülkeye dönebileceklerini belirtti. Taliban sözcüsü, bugünden itibaren eyalette elektrik ve internetin yeniden sağlanacağını kaydetti.

Senede bir gün gelip korkutup gidiyorlar
Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’ncu yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Kurtuluşun sembolü olan Tülütabaklar törenlerde hem eğlendirdi hem de korkuttu.
Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’ncu yıl dönümünde düzenlene törenlerde Tülütabaklar damgasını vurdu. Okulların açılmasıyla törenlere katılım az olurken, Tülütabakları görmek için çok sayıda vatandaş tören alanını doldurdu. Geçit töreninin en sonunda yer alan Tülütabaklar yaptıkları gösterinin ardından törene katılan vatandaşları ve çocukları korkutma geleneğini sürdürdü.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.32 artarak 1.473, Dolar %0.34 azalarak 8.2762, Euro %0.73 azalarak 9.8219, Altın %0.70 azalarak 484.77, Petrol %0.45 azalarak 72.28, Bono sabit değerinde kalarak 18.39'dan işlem gördü.

Hava Durumu
7 Eylül 2021 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Bulutlu 24, İzmir Bulutlu 33, Antalya Bulutlu 31 derece olacak.
OGÜNhaber